Airoh BV gaat bouwen in Warande

24 december 2021

Projectmatige kavels Het Eiland

 

 

Airoh BV en de gemeente Lelystad hebben 13 december de koop- en ontwikkelingsovereenkomst voor nieuwbouw in Warande ondertekend. Airoh BV gaat aan de slag met de ontwikkeling van in totaal 29 woningen. Het gaat om 24 kavels op het Eiland, voor 16 twee-onder-een-kapwoningen en 8 vrijstaande villa’s op bijna 7500 m2. En vijf waterwoningen in het gedeelte De Olmen – Waterfront.

Airoh BV is een jonge projectontwikkelaar uit Almere, die verschillende mooie projecten in Almere succesvol heeft gerealiseerd. Airoh BV laat weten graag een succes te maken van dit unieke project in Warande.


Het Eiland

Het Eiland ademt de sfeer van een vissersdorp, door traditionele woningen in vrolijke, sprekende kleuren en optimale waterbeleving. De relatie tussen woning en water staat centraal op Het Eiland; alle woningen worden met de kap gericht op het water waardoor bewoners het spel van het continu bewegende water vanuit de woning kunnen beleven. Ook zijn er mogelijkheden voor het realiseren van een steiger. De woningen krijgen houten gevel óf een gevelbekleding met een houtachtige uitstraling, dat bijdraagt aan de kenmerkende sfeer. De autoluwe fietsstraat zorgt voor een goede verbinding met het Elzenpark en de voorzieningen op het Wijkplein.


Waterwoningen

Bij een riante inham in de 30 meter brede Zeearendtocht zijn vijf waterwoningen gepland. Deze maken deel uit van woongebied De Olmen – Waterfront. De Olmen ligt in het noordwesten van Warande en welft zich rond het ruime Olmenpark. De waterwoningen zijn onderdeel van de sfeer van het Mondriaans tuindorp: vrolijk en zomers. De bouwstijl is te typeren als eigentijds. Inspiratiebron voor het tuindorp is het werk van kunstschilder Piet Mondriaan. De opgave voor de waterwoningen is om aan te sluiten op deze bouwstijl.


Planning en verkoop

De komende maanden worden de plannen voor de woningen uitgewerkt. Als de plannen gereed zijn en de verkoop van de woningen van start gaat, wordt dit bekend gemaakt. Onder andere via deze website.
Categorie: Nieuws

Tags: nieuwbouw Warande Wonen aan het water