Bos- en waterkavels te koop in Warande

24 januari 2014

De gemeente Lelystad biedt op een tweetal locaties in de nieuwe woonwijk Warande bijzondere bouwkavels aan volgens het ‘Pluk-je kavel principe’. Dit houdt in dat de koper van een kavel zelf bepaalt hoe groot (qua breedte) de af te nemen kavel is. De koper kan met de nieuw aangeboden locaties kiezen tussen wonen aan het water of wonen aan het bos. De nieuwe kavels grenzen aan het toekomstige Parkbos of aan de in de wijk aan te leggen waterplas.
Zelf een kavel kiezen en de afmetingen bepalen kan al langer en op meer locaties in Warande! Er worden letterlijk ‘plukjes kavels’ te koop aangeboden. Daarbij bepaalt de koper dus zelf welke kavel hij/zij wil ‘plukken’ om het gewenste droomhuis op te realiseren. De nieuw aangeboden bos- en waterkavels op de woningmarkt bieden daarvoor een uitgelezen mogelijkheid: met de waterkavels hebt u een aanlegplaats voor uw bootje in de eigen tuin. Met een boskavel, loopt u vanuit uw tuin zo de natuur in. De prijs voor deze kavels is vastgesteld op  € 247,- per vierkante meter, excl. BTW gebaseerd op prijspeil 1-1-2014.

Keuzevrijheid

Warande biedt kopers alle vrijheid. Of het nu om een klassieke woning gaat of om een modern woonhuis, het kan allemaal. Het grote verschil ten opzichte van de normale gang van zaken is dat u niet alleen de woning en het interieur grotendeels zelf bepaalt, maar ook de breedte van de kavel. De exclusieve boskavels hebben een diepte van 28 meter; de waterkavels zijn 31,80 meter diep. De breedte bepaalt u – binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden –  zelf. Daarmee zijn kavels mogelijk van pakweg 350 tot wel 1.000 m2.

Bouwcoach

Om geïnteresseerden te helpen bij het kopen van een kavel en het maken van  keuzes daarbij, heeft de gemeente een bouwcoach (tevens stedenbouwkundige) aangesteld. Want wie een eigen huis wil bouwen, moet over veel zaken nadenken en beslissingen nemen. Ook krijgt hij/zij te maken met allerlei regels en procedures. De bouwcoach kan daarbij helpen. Een adviesgesprek met deze bouwcoach, de heer Ronnie Zijp,  is gratis en kan worden aangevraagd via  tel. 14 0320 (en kies dan een 3).

Meer informatie

Voor informatie over wonen in Lelystad, beschikbare kavels, bouwregels en – procedures kunt u terecht in het paviljoen ‘Wonen’ in het Stadhuis. Dit is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur.
Informatie over de woonmogelijkheden in Warande is ook te vinden op de website www.woneninlelystad.nl. Wetenswaardigheden over de wijk Warande, de inrichting van de openbare ruimte, voorzieningen, etc. vindt u op  www.lelystad.nl/warande.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =Categorie: Nieuws

Tags: