Centrada en IsaRo bouwen wooncomplex in Warande

7 december 2016

Woonstichting Centrada gaat, samen met IsaRo Vastgoed b.v., een wooncomplex realiseren op het door de gemeente Lelystad ontwikkelde MFA eiland in Warande. Het complex komt in de directe nabijheid van supermarkt Deen en de in aanbouw zijnde multifunctionele accommodatie (MFA) waarin o.a. het Kindcentrum Warande wordt gevestigd. Door de fraaie architectuur en de combinatie van twintig sociale huurappartementen met een zorgplint met zorg gerelateerde bedrijven, is het complex een waardevolle toevoeging aan de wijk.

Woonuitstraling

Het gebouw, een ontwerp van Niels Architecture, heeft een duidelijke woonuitstraling gekregen en markeert de entree naar de wijk Warande vanaf de Buizerdweg via het MFA eiland. Vooral de ronde balkons op de hoeken van het complex vallen op en geven het gebouw een speels silhouet. In de avonduren manifesteert het gebouw zich als een landmark door de subtiele LED-lichtlijn in de kroon.

Zorgplint

In de onderste drie bouwlagen van het complex wordt een zogenaamde zorgplint gerealiseerd met daarin zorg gerelateerde bedrijven. Deze zorgplint moet nog nader worden ingevuld, maar te denken valt aan bedrijven als een tandartspraktijk, een apotheek, een fysiotherapeut, huisartsen, enz.
De entree van de zorgplint is georiënteerd op de openbare ruimte die – tussen de MFA en de supermarkt – uitloopt in een plein richting een waterpartij. De door de gemeente gerealiseerde MFA en supermarkt Deen worden in de loop van 2017 in gebruik genomen.

Huurappartementen

Op de bovenste vijf woonlagen van het gebouw komen twintig twee- en driekamer sociale huurappartementen van Centrada met een woonoppervlak variërend van circa 60 – 80 m2. Deze appartementen zijn allemaal voorzien van een speels, rond balkon.

Aantrekkelijke woonwijk

Voor de gemeente is de bouw van het appartementencomplex een volgende stap in de ontwikkeling van woonwijk Warande. Wethouder Jop Fackeldey van Wonen: ‘Het is belangrijk dat bepaalde voorzieningen binnen de wijk voorhanden zijn. Die zijn geconcentreerd op het zogenoemde ‘MFA-eiland’, het gebied waar zich multifunctionele accommodaties vestigen. De gemeente heeft zich sterk gemaakt voor realisering van de nu ontworpen combinatie van huurwoningen met zorgvoorzieningen in de nabijheid van de in aanbouw zijnde MFA Warande. Het geeft een belangrijke meerwaarde aan de wijk die daardoor nog aantrekkelijker wordt voor mensen – ook van buiten Lelystad- om zich er te vestigen.”

Geïnteresseerden

Om in aanmerking te kunnen komen voor een sociaal huurappartement in dit complex moeten geïnteresseerden bij Centrada ingeschreven staan als woningzoekende. Nadere informatie over de huurappartementen (zoals plattegrond, huurprijzen, voorwaarden en dergelijke) verschijnt op de website van Centrada, zodra dit bekend is.

Meer informatie

De start van de bouw van het wooncomplex is gepland eind april 2017. De vermoedelijke oplevering is medio 2018.
Categorie: Nieuws

Tags: