Centrada tekent voor bouw van in totaal 148 nieuwe huurwoningen

23 juni 2024

Theaterkwartier Centrada

Centrada heeft op vastgoedbeurs PROVADA met Dura Vermeer Bouw Hengelo en Plegt-Vos aanneemovereenkomsten getekend voor de bouw van in totaal 148 nieuwe huurwoningen in Lelystad. Hiervan bouwt Dura Vermeer Bouw Hengelo 70 eengezinswoningen in Groot Nooten (Warande) en Plegt-Vos 78 appartementen in het Theaterkwartier (Centrum). Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: “Wij hebben samen met de gemeente als ambitie de zoekduur naar een sociale huurwoning in Lelystad te verminderen naar gemiddeld twee jaar. Nieuwbouw is daarbij van cruciaal belang. We zijn blij dat we net als in de afgelopen jaren opnieuw woningen aan de stad kunnen toevoegen.”

 

70 eengezinswoningen Groot Nooten Warande
In het gebied Groot Nooten in de wijk Warande realiseert Centrada 70 eengezinswoningen in grootte variërend van 99 tot en met 127 m2. De woningen worden verdeeld over acht bouwblokken en komen in een parkachtige omgeving met een dorps karakter. De woningen krijgen een vriendelijke uitstraling door de toepassing van houten gevelbekleding in combinatie met metselwerk. Ontwikkelende aannemer Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft de woningen ontwikkeld en gaat de woningen bouwen. Hiervoor werd de aanneemovereenkomst getekend. De bouw start nog dit jaar.

Bart Pigge, directeur bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Wij zijn erg blij met de selectie van het door ons team ingediende ontwerp. De manier van samenwerken tot op heden is wat ons betreft een opmaat naar een toekomstbestendige samenwerking voor de aankomende grote uitbreidingsopgave in Lelystad. De ondertekening van deze aanneemovereenkomst is daar een heel mooi begin van en we kijken uit naar de start van de bouw.”

 

78 appartementen Theaterkwartier
Het Theaterkwartier is onderdeel van het stadshart van Lelystad. Centrada realiseert hier een wooncomplex met 78 appartementen; 60 studio’s en 18 reguliere appartementen. De woningen zijn
speciaal bedoeld voor studenten en starters. In het complex komen gemeenschappelijke woonkamers en een wasserette. Op de benedenverdieping komen een drietal maatschappelijke ruimtes. Bedrijven zonder winstoogmerk kunnen zich hier vestigen. Bouwer Plegt-Vos gaat het complex bouwen. Hiervoor werd een overeenkomst getekend. De bouw start naar verwachting nog dit jaar.

 

Jordan Lingsma, commercieel directeur Plegt-Vos Noord: “Wij zijn verheugd om samen met Centrada het Theaterkwartier te realiseren. Dit project levert een belangrijke bijdrage aan het stadshart van Lelystad. Met de bouw van 78 appartementen genieten studenten en starters straks van een fijne, duurzame woning en volop woonplezier. We kijken ernaar uit om dit jaar nog te starten met de bouw.”

 

Belangstellenden
Meer informatie over deze nieuwbouwprojecten vindt u zodra beschikbaar op de website van Centrada. Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada nodig. Inschrijven kan via de website en kost jaarlijks € 15,00.
Categorie: Nieuws

Tags: appartementen huurwoningen Woningen