De Beeckhof BV gaat bouwen in Klein Nooten in Warande

26 april 2022

De Beeckhof BV en de gemeente Lelystad hebben de koop- en ontwikkelingsovereenkomst voor nieuwbouw in Warande ondertekend. De Beeckhof BV gaat in Klein Nooten aan de slag met de ontwikkeling van in totaal 62 woningen. Het projectmatige deel bestaat uit 8 vrijstaande woningen, 40 twee-onder-één-kapwoningen en 14 rijwoningen.

 

De Beeckhof BV is een samenwerking tussen Aalberts Ontwikkeling en LATEI. De Beeckhof heeft eerder een project in Warande gedaan: DOK320 met 18 rijwoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen. Na het succes van dit project, wil de ontwikkelaar in Klein Nooten de rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen bouwen, op basis van de wensen van potentiële kopers, passend binnen de door de gemeente gestelde randvoorwaarden.

 

De Nooten
De Nooten bestaat uit twee buurten: Groot Nooten en Klein Nooten. De Nooten verbindt het Elzenpark met het toekomstige Esdoornpark en herbergt één van de hoofdfietsroutes van de wijk. Woningen oriënteren zich op beide parken en op de fraaie Torenvalktocht. In De Nooten zullen verschillende nootdragende boomsoorten de naam eer aan doen. In zowel Groot Nooten als Klein Nooten staat de natuurlijke uitstraling centraal. Er wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen zoals hout, dit past bij de omgeving van de Torenvalktocht en de nabijgelegen parkbossen en ook bij het imago van Lelystad als hoofdstad van de nieuwe natuur.

 

Klein Nooten

Dit buurtje, ingeklemd tussen het grootschalige water van de Toren­valktocht en het Esdoornpark, ademt een kleinschalige, dorpse sfeer. De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijk dorpse architectuurstijl, bestaande uit woningen afgedekt met zadeldaken of daarvan afgeleide dakvormen met lage gootaanzetten. Door toepassing van houten gevelbekleding, in combinatie met keramische dakpannen of natuurriet ontstaat een gebied met een hoge architectonische kwaliteit en een landelijk, dorpse kleinschaligheid.

De ontwikkeling van De Beeckhof wordt binnen dit gedeelte van Warande gerealiseerd.

 

Planning en verkoop

De komende maanden worden de plannen voor de woningen uitgewerkt. Als de plannen gereed zijn en de verkoop van de woningen van start gaat, wordt dit bekend gemaakt. Onder andere via deze website.
Categorie: NieuwsProjecten

Tags: Nieuwbouwproject Warande