Een Tiny House in Warande, bewust wonen in een groene omgeving

27 december 2022

Tiny House in aabouw

Eind mei zijn er kavels voor 9 vrijstaande Tiny Houses en 1 twee-onder-één-kap Tiny House in Warande in Lelystad in verkoop gegaan. Het is voor het eerst in Lelystad dat er kavels voor deze nieuwe woonvorm zijn uitgegeven. Van de 11 kavels zijn er op dit moment 8 onder optie. Katja van Honschooten is één van deze optanten. De 38-jarige toekomstige inwoner van Lelystad laat haar Tiny House op dit moment door een speciale bouwer in een loods bouwen en helpt zelf in haar vrije tijd een handje mee. “Mijn wens was een tuintje en dat wordt nu een soort landgoed.” Katja heeft erg veel zin in haar verhuizing naar Lelystad.

 

Alles op 35 m2

De Tiny Houses komen in Lelystads nieuwste buurt Klein Nooten. Dit maakt onderdeel uit van gebied De Nooten en ligt tussen het Esdoornpark en de Torenvalktocht in Lelystad. Deze buurt is kleinschalig en omgeven door groen. “Het groen trekt mij erg aan. Ik woon nu in een appartement in Diemen. Mijn wens voor een Tiny House is ontstaan vanuit de behoefte voor meer buitenruimte.” Katja verdiepte zich vijf jaar geleden in het gedachtengoed van Tiny Houses. Haar spreekt de kleinschaligheid aan en ze maakt daarmee de bewuste keuze om een steentje bij te dragen aan het klimaat. Met minder ruimte, minder spullen, maar wel comfortabel. “Zoveel heb ik niet nodig. Ik wil alleen wel heel graag een fijne plek om te wonen en dus een ‘buiten’”, zegt Katja. Katja heeft alles wat zij wenst straks op 35 m2. “Zelfs een kantoortje.” Dit is nog zelfs onder de maximale toegestane bruto vloeroppervlakte van 50 m2.

 

Niet meteen een kavel

Toen ze besloot voor een Tiny House te gaan had ze niet meteen een kavel. Integendeel, een kavel voor een Tiny House is zeer lastig te vinden, zeker als het om een permanente plek gaat. Dit voorjaar werd ze door haar oom en tante uit Lelystad gewezen op de kavels in Warande. “Een buitenkans als je het mij vraagt!” Katja: “Eerst werd ik helaas uitgeloot. Gelukkig kwam er een kavel terug en maakte ik alsnog kans. Ondertussen had ik al wel de bouw van mijn Tiny House in gang gezet. Vandaar dat deze in de loods staat en naar verwachting in april klaar is.” De omgevingsvergunning van de woning is aangevraagd en het is nu wachten op de vergunningverlening. Daarna kan de woning op zijn plek worden gezet en als het zover is ook aangesloten worden op de nutsvoorzieningen. Als alles volgens verwachting verloopt, woont Katja voor de zomer in haar Tiny House in Warande.

 

Kennismaken met nieuwe buren

Er is intussen ook al contact met toekomstige buren. Katja: “Met sommigen heb ik al koffiegedronken. Erg leuk, we hebben ook ervaringen uitgewisseld. We zijn allemaal verschillend, van gezinnen tot eenpersoonshuishoudens, maar wel allemaal met een bewuste keuze voor een Tiny House. Het mooie is dat we allemaal op een eigen en soms nieuwe manier bouwen, dus ook aan het pionieren zijn. Ik weet zeker dat ons Tiny House buurtje een mooie toevoeging zal zijn aan Warande én aan het woningaanbod in Lelystad. Tiny Houses zijn immers volwaardige woningen, maar alleen een stukje kleiner dan veel mensen gewend zijn.”

 

Nog 3 kavels beschikbaar

Geïnteresseerd in een Tiny House kavel in Warande? Bekijk de kavelkaart voor de ligging. Via de website kunt u ook gemakkelijk een optie aanvragen. Mocht het snel gaan en er geen kavels beschikbaar meer zijn dan kunt u ook op een lijst met belangstellenden geplaatst worden.

Bekijk voor meer informatie de pagina over de Tiny House kavels.
Categorie: Nieuws

Tags: Tiny House Warande