Nieuwbouw in Lelystad

Slider

Zelf een huis bouwen in Lelystad

Voor Amrish, Aroena en Aditya moet een woning meer zijn dan alleen vier muren en een dak. Wonen is voor hen een échte beleving; met passie voor een mooi huis én liefde voor de plek en de stad ontwierpen zij hun eigen woning in Warande.

“Wij bouwen hier gewoon ons droomhuis. Een huis op een plek waar we verliefd op zijn geworden!”

Op een zonnige dag fietst de vader van Amrish langs de kavel waar het huis van zijn zoon komt te staan. Met open armen begroeten Amrish, Aroena en Aditya hun vader (en opa); een warm en liefdevol tafereel. Maar toch maakt Amrish zich zorgen. ‘Mijn ouders zijn nu nog gezond, maar wat gebeurt er als ze straks bijvoorbeeld niet meer kunnen fietsen?’ Natuurlijk, de mooiste optie is dat zij nog heel lang zelfstandig kunnen blijven wonen, maar hoe mooi zou het zijn als het gezin de ouders van Amrish in huis kunnen nemen?

Daar begon het gezin hun zoektocht. Een verbouwing van hun huidige woning leek voor de hand te liggen, maar al snel bleek dat verhuizen naar een grotere woning eenvoudiger was. Met hart voor de stad was de keuze al snel gemaakt; er was geen andere optie denkbaar dan Lelystad.

Vol goede moed bezochten Amrish, Aroena en Aditya een open dag op de Landerijen. Daar werden ze alle drie op slag verliefd op één van de woningen. ‘Wat een huis, lekker de ruimte én de mogelijkheid om mijn ouders op de begane grond te laten wonen!’ Ze brachten direct een bod uit, maar helaas was iemand hen net voor. Het gezin zocht verder en stuitte op Warande.

Al snel bleek één kavel er voor hen uit te springen. Aan het water en met uitzicht op de vrije natuur. ‘Hier vinden we de ruimte die we zochten!’ Na een bezoek aan de kavel werden zij verliefd!

Samen met het Informatieplein Wonen & Ondernemen van de gemeente gingen zij de uitdaging aan en zette het gezin de eerste stappen richting hun eigen droomhuis. Een leuk traject, maar ook met slapeloze nachten. Voor Amrish en Aroena ligt de lat hoog. ‘Over een heel jaar waren er slechts vijftien dagen waarop we géén contact hadden met de architect en bouwbegeleider,’ vertelt Amrish, wanneer hij droomt over hun nieuwe woning, ‘De gemeente, bouwbegeleider en architect hebben ons ontzettend goed geholpen, die samenwerking was héél erg fijn!’ Het gezin laat een mooie villa bouwen, van alle gemakken voorzien; twee keukens - ze houden van kruidig eten -, een dakterras, een ligweide aan het water én natuurlijk de mogelijkheid om zijn ouders in de toekomst in het huis op te nemen.

Elke dag na het werk rijdt Amrish, natuurlijk het liefst met Aroena en Aditya, naar de kavel en gaat hij op het bankje ernaast zitten. Daar kunnen zij uren dromen over de toekomst. De vrolijke Aditya neemt zelfs zijn eigen klapstoeltje mee, zodat hij op de naastgelegen steiger over het water kan turen.

 Opeens kijkt Aditya om. ‘Hé Aditya!’ hoort hij vanaf de straat. Zijn schooljuf fietst langs. Ze nodigt Aditya uit om de lammetjes in de weide mee te gaan voeren. En ook de buren zwaaien, maken een praatje of komen even op de kavel kijken. Een bijzonder vriendelijke buurt. Niet gek ook, want Aroena en Amrish willen zich volop voor de stad inzetten. Aroena opent zelfs haar eigen apotheek aan het Wijkplein in Warande. ‘Er waren nauwelijks voorzieningen in het nieuw te bouwen wijkcentrum,’ vertelt Aroena, ‘Wel waren er plannen voor een kleine uitdeelpost en daarop hebben wij besloten een volwaardige apotheek te vestigen.’

Na vele slapeloze nachten, maar ook een gaaf traject komt hun nieuwe droomhuis in zicht. Heel bijzonder is de inzegening van de kavel. Voordat de eerste paal de grond in gaat zegent een priester de kavel op traditionele wijze in. ‘Dat vinden we heel belangrijk,’ vertellen Amrish en Aroena, ‘Een woning betekent voor ons meer dan alleen een stel stenen. We zijn verliefd en voelen dat we hier thuiskomen. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor en dat willen we op deze manier laten blijken.’ Met een ieder die bijdroeg aan hun nieuwe woning vieren zij dit feestje én hun vooruitzicht op een mooie toekomst in Warande!

Ook geïnteresseerd?

De volgende kavels sluiten aan bij dit verhaal, hebben een ruime tuin en staan in een kindvriendelijke buurt