Eerste bewoners Eurekabuurt krijgen de sleutel

7 december 2022

Bestrating Eurekabuurt

Maandag 19 december nemen de eerste bewoners van de levensloopbestendige woningen van Eureka Huis hun sleutel in ontvangst. In dezelfde week volgt de oplevering van de overige 23 bungalows van het project Eurekabuurt. De drie appartementencomplexen worden in 3 fasen vanaf het tweede kwartaal 2023 opgeleverd. Met de Eurekabuurt, centraal in de stad, is Lelystad weer een unieke wijk rijker.

 

Mix van woningen  

Het project bestaat uit een mix van in totaal 66 levensloopbestendige woningen; 24 laagbouw kwadrantbungalows en 42 hoogbouw appartementen. Bij de bungalows gaat het om 6 blokken van 4 geschakelde woningen. De appartementen zijn verdeeld over 3 gebouwen van 5 verdiepingen (4 woonlagen) met elk 14 woningen, waarvan 2 penthouses.

 

Buurtschap met moestuin en ontmoetingsplekken

De woningen vormen samen een buurtschap in een groene setting, met gemeenschappelijke zaken als een moestuin, een jeu-de-boulesbaan, met bankjes en zitjes ingerichte ontmoetingsplekken.

 

‘Eurekabuurt’ zorgt voor doorstroming Lelystadse woningmarkt

De bouw van deze woningen draagt bij aan de doorstroming op de Lelystadse woningmarkt. In de verkoop richt de ontwikkelaar zich op de groep ouderen in bestaande woonwijken die nu nog in een voor hen te grote, niet levensloopbestendig ingerichte woning wonen. De woningen die door verhuizing naar de Eurekabuurt vrijkomen, komen beschikbaar voor jonge gezinnen en/of starters op de woningmarkt, waardoor scholen, speelplekken en buurthuizen weer meer gebruikt gaan worden.
Categorie: Nieuws

Tags: eurekabuurt Levensloopbestendig Nieuwbouwproject