Eerste bewoners Parkwijk Lelystad ontvangen sleutel van anderhalve meter

8 mei 2020

Vrijdag 8 mei overhandigde wethouder Wonen, Janneke Sparreboom, van de gemeente Lelystad de sleutel aan de eerste bewoners van de nieuwe stadsbuurt Parkwijk. Het gaat om de eerste fase van achttien woningen die zijn ontwikkeld op basis van projectmatig particulier opdrachtgeverschap (PPO), waarbij kopers maximale inspraak hebben in de uitvoering van hun koopwoning.

Het officiële overhandigingsmoment met wethouder Sparreboom van Lelystad is volledig afgestemd op de huidige coronarichtlijnen. In aanwezigheid van Nina Nomden, directeur van Van Wijnen Lelystad, overhandigde zij de eerste bewoners, Mandy en Daan Walther, op gepaste afstand een symbolische sleutel van 1,5 meter lang.

 

Volgende fase     

Op dit moment zijn in Parkwijk Lelystad nog een patiowoning en twee twee-onder-een-kapwoningen beschikbaar. Komende zomer start ontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost hier met de verkoop van fase 2 van het PPO-project: 14 rij- en hoekwoningen. Dat betekent dat woningzoekers weer voor een groot deel zelf aan zet zijn.

 

Zelf bepalen

Als koper van een PPO-woning bepaal je zelf de woningbreedte, de kapvorm, de gevelstijl en het aantal woonlagen. Ook kun je je voorkeur aangeven voor het materiaal- en kleurgebruik. Tot slot geef je aan welke architectuur je mooi vindt. De architect ontwerpt vervolgens op basis van jouw wensen jouw woning. Dat maakt Parkwijk een gevarieerde wijk met unieke woningen.

 

Ambitie

Wethouder Sparreboom: ‘Als gemeente hebben we de ambitie om te groeien naar 100.000 inwoners. Een levendig en goed functionerend stadshart, waarin een deel van de daarbij horende woningbouwopgave wordt gerealiseerd, maakt deel uit van die groeiplannen. Parkwijk is de eerste belangrijke woningbouwontwikkeling in Stadshart Lelystad. Met de oplevering van de eerste woningen wordt onze ambitie zichtbaar en zetten we een mooie eerste stap. Ik feliciteer de eerste bewoners van harte met hun keuze.’

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Parkwijk Lelystad:

www.parkwijklelystad.nl en www.facebook.nl/ParkwijkLelystad
Categorie: Nieuws

Tags: gezinswoningen Lelystad Nieuwbouwproject Parkwijk tweekapper