Erik en Monique verhuizen met dochter Yara naar Warande

5 september 2016

Het koopcontract werd in de feestelijke en gezellige drukte van Warandedag, zaterdag 3 september 2016,  ondertekend. Na de ondertekening waren er de felicitaties van wethouder Wonen Jop Fackeldey, een bos bloemen en – vers van de pers – een exemplaar van de Stadsdichtersbundel 2016 – met daarin het lofdicht op Warande van de Lelystadse dichter Gerarad Beense.

Voor Erik en Monique de Jong, met de 2-jarige Yara breken er nu spannende tijden aan. De kogel is door de kerk; de beslissing is genomen. Over een jaar wonen ze in nieuwbouwwijk Warande, een wijk waar de komende periode nog volop gebouwd gaat worden. Hun huidige woning in de Gondel is verkocht en tijdelijk gaan ze nu ergens anders wonen, totdat hun nieuwe woning aan de Zeepkruidstraat in Warande klaar is.

Tweekapper
In  Warande gaan ze een twee- onder-een-kap woning betrekken. Kavel 130 is voor de helft door hen gekocht; de andere helft is gekocht door een ander jong stel met wie ze goede contacten hebben. De tweekapper is een ontwerp van Hettebouw en wordt verkocht door makelaarskantoor Sloterwijk en Heinen.

Bouwen in Warande
Op de kavels die de gemeente in Warande aanbiedt, kan gevarieerd worden gebouwd. In de regel zijn de kavels bestemd voor vrijstaande woningen, maar er zijn ook kavels waarop tweekappers kunnen worden gebouwd, zoals in het geval Erik en Monique. Laat u op het Informatieplein Wonen van de gemeente in de hal van het Stadhuis informeren over de mogelijkheden. Medewerkers laten u die graag letterlijk zien.

3D maquette
Op de virtuele maquette die van Warande is gemaakt is een aantal voorbeeldwoningen in 3D beschikbaar, waaronder de tweekapper van Erik en Monique. Deze kunnen naar believen op elke willekeurig kavel in de maquette worden geplaatst. Met de kavelgrenzen kan in de maquette ook worden geschoven. Zo bepaalt u zelf de grootte en daarmee de prijs van de kavel. De maquette toont ook de zon- en schaduwwerking van een woning op de betreffende kavel door de seizoenen heen. Een geïnteresseerde koper krijgt daarmee een goed beeld van hoe hij zijn mogelijk toekomstige woning gaat ervaren.

Meer informatie
Wilt u naar aanleiding van de Warandedag en/of het verhaal van Erik en Monique meer informatie over wonen in Warande en de mogelijkheden voor het bouwen van een woning, dan kunt u altijd terecht bij het Informatieplein Wonen in de hal van Stadhuis. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur, tel. 0320-278555, wonen@lelystad.nl. Alle informatie over wat er in Lelystad  aan woningen en kavels wordt aangeboden, vindt u op de website www.woneninlelystad.nl .


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − zestien =Categorie: Nieuws

Tags: