Eureka Huis realiseert appartementengebouw met voorzieningenplint in Warande

1 april 2023

Locatie appartementen Warande

Projectontwikkelaar Eureka Huis is de winnaar van de openbare inschrijving en zal het appartementengebouw met de voorzieningenplint, aan het Wijkplein in Warande realiseren. Op deze plek in Lelystad zullen maximaal 28 koopappartementen en een voorzieningenplint, voor horeca, dienstverlening en bijvoorbeeld een sportcentrum verrijzen. Ook heeft de ontwikkelaar de opdracht gekregen om een groene binnentuin bij het complex in te richten, zodat het geheel goed aansluit op de omgeving. Als het aan Eureka Huis ligt, start de ontwikkelaar eind 2023 met bouwen.

 

Er komen in Warande appartementen met twee slaapkamers

Na de succesvolle ontwikkeling van de Eurekabuurt aan de Marke in Lelystad, waar 24 bungalows zijn opgeleverd en 42 appartementen voor 55 plussers in aanbouw zijn, richt Eureka Huis zich met het appartementencomplex in Warande op starters, één- of tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen. De 28 appartementen krijgen twee slaapkamers en een groot terras of balkon. Eureka Huis wil betaalbaar bouwen en richt zich vooral op inwoners van Lelystad die niet of nauwelijks aan bod komen op de huidige woningmarkt.

 

Ligging appartementengebouw met voorzieningenplint

Het bouwblok met appartementen en voorzieningenplint komt aan de Buizerdlaan, tegenover de supermarkt en de rijwoningen en vormt het sluitstuk van Wijkplein Warande, waar ook scholen, kinderopvang en diverse winkels zijn. De ingang van het gebouw ligt aan het voetgangersplein en de groene binnentuin voor de bewoners ligt aan de Waterbies. Het stallen van de fiets wordt in het complex geregeld en het parkeren van de auto kan om de hoek, bij de supermarkt.
Categorie: Nieuws

Tags: appartementen Warande