Feestelijk startsein voor eerste vrije sector huurwoningen in Warande

9 mei 2018

Met het leggen van een funderingsbalk is officieel gestart met de bouw van de eerste 25 vrije sector huurwoningen in de wijk Warande, Lelystad. De woningen krijgen een huurprijs vanaf €945,- . Wethouder Ed Rentenaar van de gemeente Lelystad en Pim de Boer, directeur Noordwest bij BAM Wonen, verrichtten de officiële starthandeling en proostten op een voorspoedige en veilige bouw.

Aardgasvrij

De 25 grondgebonden huurwoningen uit de BAM Wooncollectie worden afgenomen door twee particuliere beleggers. Verhuur en beheer is ondergebracht bij de REBO Groep. De woningen worden aardgasvrij uitgevoerd en zijn zeer energiezuinig: een energieprestatienorm (EPC) van < 0,26. De woningen worden voorzien van een luxe keuken, sanitair en vloerverwarming op alle verdiepingen voor maximaal comfort.

Doorstroming op de woningmarkt

Wethouder Ed Rentenaar: “Lelystad maakt deel uit van Metropoolregio Amsterdam. De druk op de woningmarkt binnen die regio is groot. Lelystad kan voor veel woningzoekenden de oplossing bieden. Het aanbieden van meer vrije sector huurwoningen maakt daarvan deel uit. De wijk Warande, Lelystads grootste nieuwbouwlocatie, kent tot op heden een divers aanbod aan sociale huurwoningen en koopwoningen (appartementen, rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen), maar nog geen vrije sector huurwoningen. Met de bouw van deze 25 woningen komt daar verandering in. Warande wordt daarmee nog interessanter voor starters en doorstromers op de woningmarkt.”

Stadsdeel Warande

De nieuwe woonwijk Warande is een woongebied met ruimte voor  meer dan 3600 woningen in het zuiden van de gemeente Lelystad. Het gebied grenst aan het bosgebied Hollandse Hout en het natuurreservaat de Oostvaardersplassen. Dit nieuwe stadsdeel verbindt door de ligging letterlijk de stad aan de natuur. De wijk wordt groen en waterrijk. De voorzieningen zijn al grotendeels gerealiseerd en in gebruik genomen, waaronder een basisschool, supermarkt en huisartsenpraktijk. Alle voorzieningen liggen op loop- of fietsafstand.

Bouw- en huurbegeleiding

Westvast BV gaat namens de particuliere beleggers de kwaliteit tijdens de bouw bewaken. REBO gaat het verhuurproces begeleiden en na oplevering de woningen in beheer nemen. BAM Wonen verwacht de woningen eind 2018 op te leveren. De verhuur start nog voor de zomervakantie maar geïnteresseerden kunnen nu al contact opnemen.

Meer informatie
Categorie: Nieuws

Tags: