Feestelijke start bouw 42 appartementen voor Centrada

22 oktober 2018

Afgelopen donderdag is in HanzePark de start bouw van 42 huurappartementen voor Woonstichting Centrada gevierd. Wethouder Janneke Sparreboom hief het glas met directeur-bestuurder Martine Visser van Centrada, Radboud de Jong van projectontwikkelaar ReadyforLiving en Nina Nomden en Maarten Bakker van Van Wijnen Lelystad, aannemer van het complex. Oud-medewerkers van Centrada – die dag uitgenodigd voor een toer langs projecten van de corporatie – waren bij het feestelijke moment aanwezig.

‘Er is veel behoefte aan dit soort appartementen’

De toren met appartementen komt op een prominente plek in HanzePark, bij de rotonde bij de Rigastraat op de Stationslaan. Wethouder wonen Janneke Sparreboom is blij om ‘alweer een bouwkraan te zien aan de horizon van Lelystad’. ‘De stad wordt verbeterd met steeds meer vernieuwende woonproducten in de koop- en huursector, zo blijft Lelystad een aantrekkelijke woonplek. Het is goed dat gelijkvloers wonen wordt toegevoegd,’ aldus de wethouder. Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada, gaf aan dat de driekamerappartementen, 85 m2 met een buitenruimte, bedoeld zijn voor een doelgroep die vaak tussen ‘de wal en het schip valt’: ‘Een te laag inkomen voor vrije sector, een te hoog inkomen voor sociale huur en niet in de mogelijkheid te kopen.’ De appartementen komen aan de bovenkant van de sociale huurgrens, met een huurprijs van circa € 710,-, zonder de mogelijkheid huurtoeslag aan te vragen. ‘Een prima mogelijkheid voor bijvoorbeeld ouderen die hun huis hebben verkocht en willen huren.’ Visser is zeer verheugd dat dit gebouw straks onderdeel is van de portefeuille van Centrada: ‘Er is heel veel behoefte aan dit soort appartementen en het is mooi dat we de Lelystedeling hiermee kunnen bedienen.’ Centrada zal het project gaan verhuren in de zomer van 2019 via www.centrada.nl

Een écht Lelystads project

Het beeldbepalende gebouw, een écht ‘landmark’, is een ontwikkeling van het Lelystadse ReadyforLiving. De bouw is de verantwoordelijkheid van Van Wijnen Lelystad. Met Centrada als toekomstig eigenaar is het een écht Lelystads project.
Categorie: NieuwsStart verkoop of bouw

Tags: