‘Frisse Kavels’ ingeloot met plan voor 11 ‘zwevende’ woningen in Warande

27 maart 2017

Frisse Kavels BV uit Amsterdam is met een ontwerp voor 10 twee-onder-een-kap woningen en 1 vrijstaande woning als winnaar tevoorschijn gekomen uit een kavelloting bij notaris Fenneke Koster-Joenje van FKJ Notariskantoor. Het gaat om een invulling van de met de nummers 1.1.8.3 en 1.1.8.4 aangeduide bouwlocaties aan de Wederiklaan in de wijk Warande. De kavels grenzen aan het nog in te richten Olmenpark. De gemeente Lelystad en Frisse Kavels zijn een reserveringsovereenkomst aangegaan. Het plan komt nu zo spoedig mogelijk in verkoop.

Voor deelname aan de door de gemeente gepubliceerde openbare inschrijving hadden zich 9 verschillende ontwikkelaars en/of architecten met bouwplannen aangemeld.

‘Hoogwaardig’ ontwerp

Het plan van Frisse Kavels is een ontwerp van bureau ARCHITECTBNA.NL, Hans Oudendorp uit Amsterdam. De woningen voldoen aan het beeldregieplan Warande en hebben van de welstandscommissie de beoordeling ‘hoogwaardige architectuur’ gekregen. Bijzonderheden aan het ontwerp zijn de begane grond die geheel in antracietkleur wordt uitgevoerd en de witte opbouw waardoor de woning lijkt te zweven.

Verder zijn de woningen vrij in te delen naar de wensen van de koper. Bijzonder is de optie met een vide en een plafond tot 6.00 meter hoog die de achtertuin op het zuiden een extra ruimtelijke dimensie geeft. Door hun bijzondere architectuur en eigentijdse uitstraling voldoen de woningen aan de kenmerken van de in het beeldregieplan omschreven sfeer in dit deel van Warande.

Start verkoop

De gemeente  Lelystad is tevreden met het ingediende bouwplan en heeft met Frisse Kavels een partij die eerder al met succes woningen heeft ontwikkeld in Almere en Amsterdam. Zodra de woningen in verkoop gaan, naar verwachting mei 2017 zal dit o.a. worden gemeld op de website www.woneninlelystad.nl en via de verkopende makelaar. Geïnteresseerden kunnen zich alvast als belangstellende inschrijven door een mailbericht te sturen naar info@architectbna.nl.

Informatie

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwbouw en ontwikkelingen op de Lelystadse woningmarkt kan zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief Wonen in Lelystad. Aanmelden kan op de webpagina: http://www.woneninlelystad.nl/contact .
Categorie: Nieuws

Tags: