Gemeente Lelystad doet mee aan Nationale Duurzame Huizen Route

19 oktober 2016

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt kan hierbij helpen. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 5 en 12 november delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Deze duurzame huizen zijn mooie voorbeelden voor mensen die zelf aan de slag willen gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeente Lelystad doet mee aan dit initiatief van de Duurzame Huizen Route.
Bezoek een duurzame woning
De gemeente Lelystad ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. Drie Lelystadse huiseigenaren stellen hun duurzaam verbouwde huis open voor geïnteresseerden. Aanmelden voor een bezoek aan één of meerdere van deze woningen op 5 en 12 november kan via www.duurzamehuizenroute.nl/lelystad. Door goede voorbeelden onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route horen bezoekers ervaringen uit de eerste hand en kan men ontdekken welke (creatieve) mogelijkheden er zijn en dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort kan zorgen.

Ervaringen delen
Huiseigenaren met een duurzaam gebouwde en/of verbouwde woning die hun ervaringen hiermee willen delen, kunnen hun huis nog aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/lelystad. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om anderen op weg te helpen. Huiseigenaren die op 5 en 12 november hun woning openstellen maken kans op een weekend weg in een Duurzaam Chalet van VeluwsBospark in Putten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − elf =Categorie: Nieuws

Tags: