IJsselland Ontwikkeling bouwt in laatste deel Groot Nooten

30 januari 2024

Overzichtskaart kavelgebieden Groot Nooten

Begin september zijn er 6 delen grond tegelijk uitgegeven in Groot Nooten in Warande. Van het laatste gebied, deel F, is nu ook de ontwikkelaar bekend. IJsselland Ontwikkeling uit IJsselmuiden is ingeloot om in dit deel van Warande te bouwen. IJsselland en Lelystad zijn geen onbekenden van elkaar; eerder heeft de ontwikkelaar al verschillende woningen in Warande gerealiseerd. Frans van de Wetering, directeur van IJsselland: “We zijn enthousiast en vol vertrouwen om wederom mooie woningen toe te voegen. We willen bouwen voor meerdere doelgroepen en met veel aandacht voor de wensen van de nieuwe bewoners.” Als het aan de ontwikkelaar ligt gaan de woningen nog voor de zomer 2024 in verkoop.

Blomsterparken

IJsselland heeft eerder 16 rijwoningen, 16 levensloopbestendige woningen, twee tweekappers en één vrijstaande woning tussen de Buizerdlaan en Waterbies gebouwd. Een mooi plan waarop de ontwikkelaar trots is. Daarnaast is de architect betrokken geweest bij het Kindcentrum Warande. In Groot Nooten gaat de ontwikkelaar voortvarend te werk. Het plan heeft al een naam, Blomsterparken, en de architect start binnenkort met het ontwerpproces. In Blomsterparken, Scandinavisch voor bloemenpark, komen 29 woningen: 15 rijwoningen en 14 twee-onder-één-kapwoningen. De woningen worden gebouwd in een Scandinavische woonstijl passend bij de natuurlijke omgeving.

Ligging en uitstraling van het plan in Groot Nooten

Groot Nooten ligt in de nieuwste wijk Warande in Lelystad, tussen twee parken in. Deze parkbossen worden met elkaar verbonden via een groene verbindingszone. Deze zone vormt het hart van Groot Nooten, met woningen die hierop uitkijken. Vanuit de hoofdopzet van Groot Nooten wordt het gebied in tweeën gedeeld door de groene verbindingszone: de parkzone aan de Zilverschoonlaan en de waterzone aan de Torenvalktocht. Voor beide zones geldt een ander kleurenpalet: voor de parkzone gelden groentinten en voor de waterzone blauwtinten. IJsselland Ontwikkeling zal deels in groentinten bouwen, aan de Pinksterbloemlaam en Bosveldkers en een deel in blauwtinten richting de waterzone.
Verder worden de woningen uitgevoerd in een eigentijdse, landelijk dorpse bouwstijl, afgedekt met flauwe zadeldaken en forse dakoverstekken. De Scandinavische stijl sluit hier goed bij aan.

Meer informatie

Benieuwd naar Blomsterparken? Schrijf je in op www.blomsterparken.nl.
Meer informatie over Warande en Groot Nooten: www.lelystad.nl/warande en deze website.
Categorie: NieuwsProjecten in voorbereiding

Tags: gezinswoningen Nieuwbouwproject Warande