Kavels voor Tiny Houses in Warande in verkoop

27 mei 2022

Kaart ligging Tiny Houses

Gemeente Lelystad geeft voor het eerst bouwkavels voor Tiny Houses uit. Het gaat om kavels voor 9 vrijstaande Tiny Houses en 1 twee-onder-één-kap woning Tiny Houses in het gedeelte Klein Nooten in Warande. Een Tiny House in Lelystad moet voldoen aan enkele richtlijnen, zoals een kleine woning met een oppervlakte van maximaal 50 m2 en een aansluiting op stadsverwarming. Tot 20 juni 2022 10.00 uur kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor één van deze kavels in dit nieuwste gebied in Lelystad. Aansluitend volgt de loting door de notaris.

 

Klein Nooten
Klein Nooten maakt onderdeel uit van gebied De Nooten en ligt tussen het Esdoornpark en de Torenvalktocht in Lelystad. Deze buurt is kleinschalig en omgeven door groen. Bovendien grenst Warande aan de Oostvaardersplassen die samen met het nabije Marker- en IJsselmeer deel uitmaken van het nieuwe Nationaal Park Nieuw Land. Wethouder Adam Elzakalai: “De kavels voor Tiny Houses zijn ideaal voor mensen die klein willen wonen, maar wel met ruimte om zich heen in een groene omgeving. Kortom, Klein Nooten biedt een unieke plek om een Tiny House te bouwen én straks dicht(er) bij de natuur te wonen. En tegelijkertijd met voorzieningen om de hoek.”

 

Woonsfeer
Naast de Tiny Houses komen er vrijstaande woningen en een projectmatige ontwikkeling met als centraal thema een landelijk dorpse bouwstijl. Inspiratiebron voor de woonsfeer zijn de houten boerderijen en boerenschuren op het platteland.
De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijk dorpse architectuurstijl, bestaande uit woningen afgedekt met statige zadeldaken of daarvan afgeleide dakvormen met lage gootaanzetten. Hiermee krijgt het gebied een eigentijdse uitstraling passend bij de context van de moderne polder. De Tiny Houses hebben specifieke kenmerken en uitgangspunten, passend binnen de woonsfeer.

 

De kavels
De 9 vrijstaande kavels en de twee-onder-één-kap kavel liggen in de bocht aan de Orchideelaan, bij de inrit vanaf de Larserdreef. De kavels hebben een vaste kavelmaat en variëren in grootte van 307 m2 tot 542 m2, met een m2 prijs van €448,00 per m2 incl. btw. Dat betekent dat u voor € 137.536 in het bezit kunt zijn van een twee-onder-één-kap kavel en vanaf € 162.176 heeft u een vrijstaande kavel om uw Tiny House op te bouwen.

 

Meer informatie en inschrijven
U kunt zich inschrijven voor een van deze kavels tussen 27 mei 2022 en 20 juni 2022 10.00 uur bij de notaris. Inschrijvers worden na de loting op de hoogte gesteld van de uitslag. Meer informatie over de beschikbare kavels, de procedure en over de wijk Warande kunt u lezen op www.kavelsinwarande.nl. Zo kunt u zich goed laten informeren over de mogelijkheden en richtlijnen.

 
Categorie: Nieuws

Tags: Warande