LATEI ontwikkelt in Groot Nooten

27 november 2023

Overzichtskaart kavelgebieden Groot Nooten

LATEI is een van de gelukkigen die woningen kan gaan bouwen in Groot Nooten in Warande. LATEI is ingeloot voor gebied C, waar een mix van rij- en twee-onder-één kapwoningen nieuwbouwwoningen worden ontwikkeld. Deze woningen, ongeveer 28 in totaal, grenzen deels aan het groen en deels liggen zij richting de Torenvalktocht. Van de 6 delen grond die begin september tegelijk zijn uitgegeven in Warande, zijn nu voor gebied A, B en C de ontwikkelaars bekend.

Ard de Jong, directeur: “we kunnen niet wachten om in Groot Nooten een fijn woongebied te realiseren. Met betaalbare toekomstbestendige woningen waar bewoners veel plezier aan beleven.” Naar verwachting zullen de woningen medio 2024 in verkoop gaan.

Ervaren ontwikkelaar in Warande

LATEI ontwikkelt al meer dan 30 jaar succesvol betaalbare koop- en huurwoningen in Midden-Nederland. Eerder heeft de ontwikkelaar al verschillende projecten in Lelystad gerealiseerd. Ook in De Olmen in Warande is er een mooie mix van rij- en twee-onder-één-kapwoningen opgeleverd. Het gebied is de ontwikkelaar dan ook bekend en biedt een kans om wederom een mooie ontwikkeling neer te zetten.

 

Samenwerking met kopers is belangrijk

Uitgangspunt van LATEI is de participatie mét de kopers: hun woonwensen spelen een belangrijke rol bij de bouw van de woningen. Er is veel ruimte om de woning, passend binnen het plan, naar eigen wens te realiseren. Passend bij de levensfase waarin de koper zich bevindt. Ook zet LATEI in op het wijkgevoel en brengt de kopers al vroeg met elkaar in verbinding.

 

Aan het water en middenin het groen

Groot Nooten ligt in de nieuwste wijk Warande in Lelystad. In het gedeelte De Nooten aan de Torenvalktocht, tussen twee parken in. Deze parkbossen worden met elkaar verbonden via een groene verbindingszone. Deze zone vormt het hart van Groot Nooten, met woningen die hierop uitkijken. De woningen die LATEI gaat bouwen, grenzen voor een deel aan deze groene verbindingszone en richting de Torenvalktocht. De bebouwing zal uitgevoerd worden met blauwtinten aan de waterzijde en groentinten aan de kant van de verbindingszone. Verder worden de woningen uitgevoerd in een eigentijdse, landelijk dorpse bouwstijl, afgedekt met flauwe zadeldaken en forse dakoverstekken.

 

Meer informatie over Warande en Groot Nooten: www.lelystad.nl/warande en deze website.
Categorie: Nieuws

Tags: gezinswoningen Nieuwbouwproject tweekapper vrijstaande woning Warande