Lelystad beloont tip die leidt tot kavelverkoop met premie van 1.000 euro

26 juni 2013

Gemeente Lelystad stimuleert de verkoop van kavels in Warande en Schoener-West door een aanbrengpremie van € 1.000,- te geven bij iedere verkoop van een kavel. Degene die de kavelkoper aanbrengt moet een inwoner zijn uit Lelystad. De aanbrengpremie dient besteed te worden bij een Lelystadse onderneming. De eerste tien personen die een kandidaat-koper aanbrengen, resulterend in kavelverkoop, komen in aanmerking voor deze premie.

Met de premieregeling wil de gemeente Lelystad kavelverkoop stimuleren. Vele gemeenten hebben de grondprijs verlaagd of geven startersleningen uit. Lelystad gaat haar grondprijzen niet verlagen, omdat de prijs-kwaliteit verhouding in balans is. De kavels die te koop zijn in Warande en Schoener-West zijn te vinden op de website www.lelystad.nl/kavels .

Wethouder Jop Fackeldey: ”De keuze om inwoners te betrekken bij de verkoop van kavels was een logische keuze. Immers inwoners van Lelystad voelen zich betrokken bij de stad en kunnen als geen ander vertellen waarom je in Lelystad zou willen wonen. Er zijn hier immers genoeg mogelijkheden om je droomhuis te realiseren. Als een inwoner, of eigenlijk kan ik beter zeggen een ambassadeur van Lelystad,  mensen weten te overtuigen om hier een kavel te kopen dan wil het college ze hier graag voor belonen. Op deze manier werken we samen aan het versterken van het beeld van Lelystad.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 18 =Categorie: Nieuws

Tags: