Lelystad bouwt steeds vaker in hoger marktsegment

17 september 2015

De gemeente Lelystad en Le Clercq Planontwikkeling zijn een overeenkomst aangegaan voor de reservering van grond voor de bouw van in totaal 18 woningen in de wijk Warande. Naast 11 rijwoningen omvat het plan ook 6 twee-onder-een-kap woningen en 1 vrijstaande in het duurdere segment. Daarmee zet de tendens door dat de interesse in en de mogelijkheden van doorstroming naar duurdere woningen toeneemt. Warande biedt de komende jaren nog volop ruimte om in Lelystad vooral woningen in de middeldure en dure prijsklasse  te ontwikkelen.

Directeur Ronald le Clercq en wethouder Wonen Jop Fackeldey beklonken donderdag 17 september 2015 de reserveringsovereenkomst voor de af te nemen bouwgrond met een sein tot start verkoop. De woningen liggen aan de rand van de nieuwe wijk Warande. De twee-onder-een-kap woningen en de vrijstaande woning  grenzen met hun tuinen aan het water.  De woningen zijn een ontwerp van Architectenbureau I’M uit Deventer. Ze worden compleet opgeleverd met o.a. vloerverwarming (begane grond), erfafscheiding met poort (rijwoningen), een luxe hoekkeuken en een luxe badkamer.

De woningen worden gerealiseerd op ruime kavels: de rijwoningen op 160 m2 tot 225 m2, de twee-onder-een-kappers en de vrijstaande op 280m2 tot 340 m2 grond. De prijzen voor de rijwoningen zijn vanaf
€ 176.900,– ; die voor de tweekappers vanaf € 269.900,–  v.o.n. Meer informatie over de woningen alsmede het complete woningaanbod in Lelystad vindt u op www.woneninlelystad.nl en de site van de verkopende makelaar: Buisman Makelaars.

Start verkoop op 26 september
Zaterdag 26 september van 11.00 – 14.00 uur start de officiële verkoop van de 18 woningen in het makelaarskantoor van Buisman Makelaars aan de Zilverparkkade 15 te Lelystad.

Onderscheidende kwaliteit
Wethouder Jop Fackeldey is blij met de belangstelling van marktpartijen om in Lelystad nieuwbouw te ontwikkelen: ‘De woningmarkt trekt aan. Dat leidt ertoe – ook in Lelystad- dat steeds vaker nieuwbouwwoningen in een hoger marktsegment worden aangeboden. Ten opzichte van de Randstad blijven dergelijke woningen in Lelystad dan nog steeds relatief goedkoop. En de ruime en groene woonomgeving krijg je er gratis bij. Van die onderscheidende kwaliteit moeten wij het hebben bij de keuze van mensen voor een nieuwe woning en een nieuwe woonplaats.’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 − drie =Categorie: Nieuws

Tags: