Lelystad presenteert zich met lucratief kavelaanbod op beurs Eigen Huis

30 september 2015

De gemeente Lelystad presenteert zich op de beurs Eigen Huis op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober in Jaarbeurs Utrecht. De gemeentelijke Kavelwinkel brengt daar aan een gericht beurspubliek de stad en haar woonomgeving onder de aandacht en in het bijzonder de mogelijkheden om op een van de bouwkavels het gewenste droomhuis te realiseren.
De beursdeelname gaat gepaard met een lucratief aanbod: wie binnen een halfjaar een koopbeslissing neemt, krijgt de legeskosten van de bouwvergunning en een advies- en begeleidingstraject  van de gemeentelijke bouwcoach cadeau.

Na enige jaren van stagnatie wil ook Lelystad profiteren van de oplevende woningmarkt. De gewenste groei zal vooral moeten komen van mensen die zich van buiten in Lelystad gaan vestigen. Met de verwachte werkgelegenheidsgroei als gevolg van o.a. de uitbreiding van de luchthaven en de aanleg van de binnenvaarthaven met terminal Flevokust, zal ook de woningbehoefte toenemen. Met een actieve presentatie en gerichte marketingactiviteiten wacht de gemeente die behoefte niet af. Zij wil kansen benutten als die zich voordoen, maar die kansen ook zelf creëren. Daartoe dient deelname aan de beurs Eigen Huis.

Beursaanbieding
Elke bezoeker, al dan niet uit Lelystad is van harte welkom.  Potentiele kavelkopers die de stand van de Kavelwinkel Lelystad bezoeken kunnen profiteren van een uniek aanbod. De gemeente verrekent  – bij aankoop van een kavel – de legeskosten voor de benodigde bouwvergunning. Bovendien biedt Lelystad kopers advies en begeleiding gedurende het bouwtraject van de gemeentelijke bouwcoach.
De kosten van een bouwvergunning bedragen in Lelystad 2,1 % van de bouwsom. Wie van de beursaanbieding gebruikmaakt, profiteert dus van een geldelijk voordeel dat kan oplopen tot duizend of meer euro’s. De beursaanbieding is een halfjaar geldig. Binnen die termijn moet de koopakte getekend te zijn.

Openingstijden en virtuele maquette
De openingstijden van de beurs Eigen Huis zijn 10.00 – 17.00 uur. U vindt de stand van Kavelwinkel Lelystad in het Kavelpaviljoen, standnummer E15. Medewerkers van de gemeente Lelystad informeren u over het beschikbare kavelaanbod en de bebouwingsmogelijkheden. Voor de grootste woningbouwlocatie, de wijk Warande, wordt daarbij gebruik gemaakt van een virtuele maquette. Daarmee kunt u door de toekomstige wijk wandelen. U kunt binnen de maquette uw kavel kiezen, met de kavelgrenzen schuiven en ook de door uw gewenste woning daarop plaatsen. De maquette toont u ook hoe de woning er overdag of ’s nachts en  door de seizoenen heen er qua bezonning bijligt. Zo krijgt u een compleet beeld en weet u wat u koopt.

Lelystad-presentatie
Wie al dan niet als potentiele nieuwe inwoner wil weten wat voor stad Lelystad is, is van harte welkom bij  de presentaties van wethouder Jop Fackeldey. Hij is een van de gastsprekers tijdens de beursdagen. Wethouder Fackeldey zet de groei van de stad in historisch perspectief en beschrijft wat haar ontwikkelingspotentie is. Uiteraard gaat hij in op de diversiteit aan woonproducten en de verrassend, natuurlijk en avontuurlijke woonomgeving waarmee de stad bestaande inwoners weet vast te houden en nieuwe inwoners hoopt te trekken. De presentaties van wethouder Fackeldey zijn op zaterdag 10 oktober om 12.00 uur en op zondag 11 oktober om 12.30 uur.

Meer informatie
Meer informatie over de beurs Eigen Huis en de presentatie van Kavelwinkel Lelystad op de beurs vindt u op de website van de beurs: www.realiseerjedroomhuis.nl . Binnen die website heeft Lelystad een eigen presentatie: http://www.realiseerjedroomhuis.nl/gemeente-lelystad/ . Tickets voor de beurs kosten aan de kassa  € 15,-. Via de website kunnen ze met € 3,50 korting worden aangeschaft.

Wie het totale woningaanbod in Lelystad als ook informatie over de stad wil zien kan zich oriënteren op www.woneninleystad.nl . Voor een goed  en informatief (kavel)gesprek kunt u altijd terecht in de Kavelwinkel, met een eigen ingang gevestigd naast de hoofdingang van het Stadhuis aan het Stadhuisplein. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + negentien =Categorie: Nieuws

Tags: