Nieuwbouw Advies Flevoland ontwikkelt huizen aan water

31 mei 2023

Het Eiland in Warande

Nieuwbouw Advies Flevoland gaat de woningen op Het Eiland en de 5 waterwoningen in De Olmen in Warande ontwikkelen. Zij hebben het winnende bod ingediend voor deze projectmatige ontwikkeling in Lelystad. Nieuwbouw Advies Flevoland (NAF) zal, samen met Van Pijkeren woningbouw, maximaal 29 woningen bouwen: zowel twee-onder-een-kap als vrijstaand. Het streven is om in het najaar met de woningen op de markt te komen.

Wethouder Dennis Grimbergen: “Het is goed dat we met de komst van deze partij weer verder kunnen met de ontwikkeling op het Eiland. Een mooie stap voorwaarts, als onderdeel van de woningbouwopgave die er ligt.”

 

De grond is opnieuw aangeboden

De eerdere plannen voor de woningen op het Eiland in Warande zijn helaas niet uitgevoerd. De gemeente en de toenmalige ontwikkelaar hebben de overeenkomst ontbonden. De partijen die op deze openbare inschrijving hadden ingeschreven zijn daarna benaderd om weer opnieuw een bod te doen onder dezelfde voorwaarden. Nieuwbouw Advies Flevoland was daar één van.

 

NAF en Van Pijkeren hebben veel ervaring met bouwen in Flevoland

Nieuwbouw Advies Flevoland uit Emmeloord (voorheen Dronten) heeft veel ervaring met het ontwikkelen van nieuwbouwprojecten in de polder. Ook in Warande hebben zij in 2015 al met succes woningbouw gerealiseerd. Robbert Boer van NAF: “Warande is een mooie groene en ruim opgezette wijk. En op Het Eiland, met al dat water rondom, is dit ook voor ons een kans om iets unieks neer te zetten.” De woningen komen centraal in Warande te liggen, vlakbij voorzieningen zoals een supermarkt, apotheek, basisschool en kinderopvang. Met het water voor de deur en de Oostvaardersplassen om de hoek speelt de natuur een centrale rol.

 

Naar verwachting gaan de woningen in het najaar in de verkoop

Nadat de woningen in de verkoop gaan, zal het project gefaseerd worden gebouwd. Belangstellenden kunnen zich al melden via info@nieuwbouwadviesflevoland.nl.
Categorie: Nieuws

Tags: kavels Nieuwbouwproject Warande Wonen aan het water