Nieuwbouwwoningen van Van der Steeg in Groot Nooten

22 december 2023

Overzichtskaart kavelgebieden Groot Nooten

Een van de ontwikkelaars die kan gaan bouwen in Groot Nooten is Van der Steeg. De ontwikkelende aannemer uit Genemuiden is ingeloot voor gebied D, waar zowel rij- als twee-onder-één kapwoningen worden ontwikkeld. Er komen ongeveer 24 woningen in totaal; een deel grenst aan het groen en een deel ligt richting de Torenvalktocht.
Anne van der Steeg, directeur/projectontwikkelaar: “We gaan graag opnieuw aan de slag in Warande, eerder is ons dat goed bevallen. We hebben er zin in om een mooi project neer te zetten.” Van der Steeg verwacht dat de woningen ruim voor de zomer op de markt komen.

Ontwikkelaar wil unieke betaalbare woningen bouwen

Familiebedrijf Van der Steeg bestaat al ruim 100 jaar en heeft veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van nieuwbouwprojecten in de polder. Ook in Lelystad is het bouwbedrijf bekend; in Warande heeft Van der Steeg een project van zes twee-onder-één kapwoningen aan de Parnassialaan gerealiseerd Samen met architect Niels de Vries wil Van der Steeg weer een uniek project neerzetten. Betaalbare woningen, met een fraaie uitstraling, passend bij de totale uitstraling van Groot Nooten.

Aan het water en middenin het groen

Groot Nooten ligt in de nieuwste wijk Warande in Lelystad. In het gedeelte De Nooten aan de Torenvalktocht, tussen twee parken in. Deze parkbossen worden met elkaar verbonden via een groene verbindingszone. Deze zone vormt het hart van Groot Nooten, met woningen die hierop uitkijken. De woningen die Van der Steeg gaat bouwen, grenzen voor een deel aan deze groene verbindingszone en richting de Torenvalktocht. De bebouwing zal uitgevoerd worden met blauwtinten. Gebied D ligt aan de ingang van Groot Nooten en dat betekent dat er extra bebouwingsaccenten worden toegepast om de entree te markeren. Verder worden de woningen uitgevoerd in een eigentijdse, landelijk dorpse bouwstijl, afgedekt met (flauwe) zadeldaken en forse dakoverstekken.
Categorie: NieuwsProjecten in voorbereiding

Tags: Groot Nooten Nieuwbouwproject Warande