Nieuwe kavels beschikbaar in Warande

8 mei 2019

Gemeente Lelystad geeft enkele nieuwe particuliere bouwkavels uit in Warande. In gebied De Olmen, tussen vaart en het Olmenpark, komen in totaal drie nieuwe blokken met kavels bij het water of bij het park. De kavels variëren van 299 m2 tot 500 m2. Ook is het mogelijk om met twee gezinnen een twee-onder-één-kapwoning te bouwen. De kavels hiervoor variëren van 217 m2 tot 252 m2. De prijs per m2 is € 363,00.

De Olmen ligt in het noordwesten van Warande en welft zich rond het ruime Olmenpark. Het gebied wordt begrensd door een brede vaart. De Olmen verwijst naar de oer-Hollandse iep, een boom die zich thuis voelt in het Flevolandse landschap. Het gebied bestaat uit meerdere buurtjes met een eigen sfeer: de beschikbare kavels liggen tussen de brede vaart en het Olmenpark en de woningen krijgen een vrolijke en zomerse uitstraling, geïnspireerd op het werk van Piet Mondriaan. Zo ontstaat een Mondriaans tuindorp waar je in een groene, ruime, moderne en gezellige omgeving woont. In dit deelgebied staat variatie centraal en er wordt veel gewerkt met parkeerhofjes. Dat geldt zowel voor de rijwoningen als een deel van de vrijstaande woningen. Om aan te sluiten op het groene karakter van de wijk worden de erfafscheidingen in deze lijn doorgetrokken. Aan de voorzijde komen hagen en aan de zij- en achterkant komt een hekwerk, voorzien van klimop beplanting.

Kavelkaart
De nieuw uit te geven kavels zijn zichtbaar op bijgevoegde kaart en op de kavelkaart Warande op www.woneninlelystad.nl

Tarief van de kavels
De prijs van de kavels in gebied De Olmen is vastgesteld op € 363,- per m2 inclusief BTW, prijspeil 1 januari 2019. Er geldt een maandelijkse indexering. Voor 2019 bedraagt het jaar indexatiepercentage 1,5 % en dus de maandindexatie 1/12 daarvan.
Categorie: NieuwsStart verkoop of bouw

Tags: