Nieuwe kavels in verkoop in Warande

5 juni 2020

Nieuwe kavels in Warande

De gemeente Lelystad geeft nieuwe particuliere bouwkavels uit. In deelplan De Olmen in Warande, komen woensdag 10 juni in totaal 23 kavels te koop. Mensen die dichterbij de natuur willen wonen, kunnen hun hart ophalen. De nieuw uit te geven kavels liggen midden in het wijkgroen en aan  water dat de wijk omsluit. Het bosgebied Hollandse Hout, de Oostvaardersplassen die samen met het nabije Marker- en IJsselmeer deel uitmaken van het nieuwe Nationaal Park Nieuw Land grenzen aan de nieuwe woonwijk Warande. De kavels in Warande bieden daarmee de kans om je eigen woning te bouwen én straks dicht(er) bij de natuur te wonen.

 

Twee verschillende woonsferen

De uit te geven kavels liggen in twee woonbuurten die in ontwikkeling zijn (De Olmen-Waterfront en De Olmen- Olmenkwartier) met elk hun eigen woonsfeer. De ene buurt krijgt de uitstraling van een Mondriaans tuindorp gebaseerd op de principes van architect Piet Mondriaan; de andere volgt de principes van het ‘aards modernisme’: woningen in een decoratieve stijl, met gestileerde lijnen en vormen die ontleend zijn aan de natuur.

 

De kavels

Van de 23 kavels die in verkoop komen, liggen er 7 in Waterfront (Mondriaanstijl) en 16 in Olmenkwartier (aards modernisme). In Waterfront gaat het om 3 kavels voor vrijstaande woningen en 4 kavels voor twee-onder-één kapwoningen. In het Olmenkwartier zijn kavels beschikbaar voor 6 vrijstaande en 10 twee-onder-één kapwoningen.

 

Variabele kavelgroottes en -prijzen

De 7 kavels voor woningen in Mondriaanstijl variëren van 227 m2 tot 513 m2, met een m2 prijs van €369,00 per m2 incl. btw. De 16 kavels waarop woningen in aard-modernistische stijl kunnen worden gebouwd variëren in grootte van 312 m2 tot 670 m2 en kosten € 385,00 per m2 incl. btw. De kavels hebben allemaal gemeen dat ze grenzen aan het water in De Olmen. De Olmen ligt in het noordwesten van Warande en welft zich rond het ruime Olmenpark. De buurt heeft een vaart als ruggengraat en via groene verbindingen wandel je vanuit je huis naar het wijkplein met alle voorzieningen (school, supermarkt, zorgvoorzieningen) of door de rest van Warande.

 

Inschrijven vanaf 10 juni

De inschrijving opent op woensdag 10 juni 12.00 uur op www.kavelsinwarande.nl. Geïnteresseerden kunnen zich bij de woonsfeer van hun keuze online inschrijven op maximaal 3 kavels. Op 24 juni 12.00 uur sluit de inschrijvingstermijn en dan volgt per woonsfeer een loting door de notaris. Betrokkenen worden hiervan op de hoogte gesteld. Zij horen ook wanneer vervolgens de kavelgesprekken kunnen plaatsvinden.

 

Meer informatie beschikbaar vanaf 10 juni!

Op www.kavelsinwarande.nl staat vanaf 10 juni meer informatie over de wijk Warande, over De Olmen en over de beschikbare kavels in de woonsferen Mondriaan en aards modernisme in het bijzonder. Zo kunt u zich goed laten informeren over de mogelijkheden en richtlijnen. Indien u na het lezen van de informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met het informatieplein Wonen en Ondernemen, via 14 0320 of wonen@lelystad.nl.

 

Ook kunt u kijken op www.woneninlelystad.nl voor de actuele kavelkaart en de informatie over wonen in Lelystad.
Categorie: Nieuws

Tags: kavels Lelystad tweekapper vrijstaande woning Warande Wonen aan het water