Nieuwe stap voor ontwikkelingen Houtribhoogte in Lelystad

6 september 2021

Wethouder Elzakalai en directeur Van Wijnen bij Houtribhoogte

De contractovername voor de ontwikkeling van Houtribhoogte door Van Wijnen Projectontwikkeling is woensdag 1 september 2021 gevierd in aanwezigheid van Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost en wethouder Adam Elzakalai. Met het nieuwe contract wordt de ontwikkeling van 122 nieuwbouwwoningen voorspoedig opgepakt en kan het gebied afgerond worden. Daarnaast zijn Van Wijnen en de gemeente Lelystad voornemens om 32 appartementen aan het gebied toe te voegen.

 

Natuurrijk duinlandschap
Midden in het natuurrijke duinlandschap van Houtribhoogte werd het nieuwe contract gevierd. Op deze plek komen straks de nieuwbouwwoningen die Van Wijnen ontwikkelt en bouwt. Van Wijnen heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Lelystad de eerste woningen gerealiseerd en pakt nu de ontwikkelingen van het gehele gebied op. “In 2005 zijn wij gestart met de bouw van de eerste woningen in dit gebied,” vertelt Arjen Oosting. “We waren eerst alleen betrokken als bouwer. Zuiderzee Vastgoed trok de kar van de ontwikkeling van het hele gebied. In goed overleg is er door ons, Zuiderzee Vastgoed en de gemeente Lelystad besloten dat Van Wijnen het contract voor de ontwikkeling overneemt. We bedanken Zuiderzee Vastgoed voor hun inzet en pakken de handschoen op om het gebied af te maken.”

 

Symbolisch
Met een grote tijdlijnpuzzel blikken Van Wijnen en de gemeente Lelystad terug en kijken tegelijkertijd ook vooruit naar de verdere ontwikkeling en een prettige samenwerking. Om de samenwerking te bekrachtigen legden ze samen symbolisch de puzzelstukken in elkaar. Wethouder Adam Elzakalai: ”Het is een belangrijke mijlpaal. Een afronding van een traject om te komen tot een mooie invulling van de toekomst. Voor de huidige bewoners van het gebied is het extra fijn dat hun woonomgeving verder wordt ingericht. Een prachtig stukje Lelystad, daar zijn we trots op.”

 

Voorspoedige ontwikkeling
De nieuwe woningen in het gebied Houtribhoogte bestaan straks uit appartementen en zogeheten groeiwoningen. Dit zijn woningen die kopers zelf naar hun smaak kunnen laten groeien. Zo kunnen zij bijvoorbeeld kiezen voor een levensloopgeschikte aanbouw, een extra verdieping of wonen op de verdieping. In deze groeiwoning bepalen kopers zelf hoe zij in een duinlandschap wonen. Van Wijnen is gestart met de ontwikkelingen op de grond die zij al in bezit heeft onder de projectnaam Duin en Water. De bouw van de eerste fase groeiwoningen start naar verwachting in november 2021. De volgende fase groeiwoningen gaan deze nazomer in verkoop.

 

Door en voor de buurt
“De trein van de ontwikkelingen aan Houtribhoogte begint nu te lopen,” vertelt Arjen Oosting trots. “Het is mooi dat er nieuw, duurzaam woningaanbod op de markt komt. Daarnaast worden de plannen voor de woningen en de inrichting van het gebied uitgewerkt in nauwe betrokkenheid van omwonenden. Hun woonwijk wordt binnen enkele jaren afgemaakt en blijft hierdoor ook voor de huidige bewoners een prettige woonomgeving.”
Categorie: NieuwsProjecten in voorbereiding

Tags: Kust wethouder Elzakalai Wonen