Ook tweede fase Klein Nooten wordt door Verwelius Development B.V. ontwikkeld

28 februari 2024

De Notentuin fase 1

Verwelius Development B.V. heeft de tender voor fase 2 van Klein Nooten in Warande gewonnen. De gemeente Lelystad en de ontwikkelaar hebben inmiddels de koop- en ontwikkelingsovereenkomst getekend. Dat betekent dat Verwelius ook het deel naast hun eigen project De Notentuin verder kan gaan ontwikkelen.

Fase 2 bestaat uit 26 woningen

De ontwikkelaar kan in dit buurtje in Warande naast de 36 woningen van fase 1 (De Notentuin) ongeveer 26 extra woningen bouwen. Er is ruimte voor maximaal 22 twee-onder-een-kapwoningen en minimaal 4 vrijstaande woningen, in een landelijk dorpse bouwstijl.

Het familiebedrijf uit Huizen is zeer enthousiast en wil snel met de woningen op de woningmarkt komen. Niels van den Nieuwendijk, ontwikkelaar bij Verwelius: “Er is veel interesse in de eerste fase en er zijn al veel koop- en aannemersovereenkomsten getekend. Daarom zijn we extra blij om door te gaan met fase 2. Christiaan Koop van Koop + Partners architecten is gelijk aan de slag gegaan met het ontwerp van de 2e fase. Doordat we de woningen zelf ontwikkelen en bouwen kunnen we snel schakelen en goed inspelen op de huidige woningbehoefte. De geïnteresseerden in De Notentuin die op de reservelijst staan voor fase 1, kunnen we dan mogelijk meteen een alternatief bieden, zodat ze hun woonwens alsnog kunnen vervullen in Klein Nooten.”

 

Planning van De Notentuin

Naar verwachting start Verwelius Development B.V. al dit voorjaar met de bouw van de 36 woningen in fase 1 en de 22 twee-onder-een kapwoningen en 4 vrijstaande woningen kunnen aansluitend worden gebouwd.

Zodra de plannen klaar zijn en de woningen in verkoop gaan, wordt dit onder andere bekend gemaakt via de websites www.denotentuin.nl en deze website www.woneninlelystad.nl .
Categorie: NieuwsProjecten in voorbereiding

Tags: gezinswoningen Nieuwbouwproject Warande