Overeenkomst tussen gemeente en De Beeckhof ontbonden

28 juli 2023

Afbeelding Klein Nooten

Het project De Buurtgenoten dat bij Klein Nooten in Warande door De Beeckhof ontwikkeld zou worden is helaas van de baan. Natuurlijk had De Beeckhof het project graag tot een succesvol resultaat gebracht en zij vindt het vooral een vervelende situatie voor de kopers. Zij zijn inmiddels door De Beeckhof op de hoogte gesteld.

Openbare inschrijving gewonnen door andere partij

De Beeckhof, een samenwerking tussen LATEI en Aalberts Ontwikkeling, had vanwege gewijzigde marktomstandigheden bij de gemeente aangegeven dat ze minder woningen wilden ontwikkelen dan waarvoor oorspronkelijk was ingeschreven. De Beeckhof wilde 36 woningen ontwikkelen. Omdat de openbare inschrijving hiermee werd gewijzigd moest de gemeente een nieuwe openbare inschrijving doen. Gevraagd werd of partijen een hoger bod wilde doen. Dat bleek het geval en een andere ontwikkelaar is daarmee de winnende partij. Zij gaan nu de 36 woningen in Klein Nooten ontwikkelen.

De heer Ard de Jong, directeur van LATEI reageert hier namens De Beeckhof op. “Met het verzoek tot fasering hadden wij gehoopt in november te kunnen starten met de bouw van de eerste woningen. Doordat we te maken hebben met aanbestedingsregels is dat nu helaas niet meer mogelijk. Wij hopen dat onze teleurgestelde kopers alsnog hun nieuwe woning weten te vinden. Wij kijken uit naar nieuwe mogelijkheden in het mooie Lelystad.”
Categorie: Nieuws

Tags: Nieuwbouwproject Warande