Plan Houtribhoogte wordt verder ontwikkeld

27 mei 2021

Huidige woningen houtribhoogte

In het project Houtribhoogte worden woningen in een groot duingebied ontwikkeld. Er zijn inmiddels 78 woningen in het gebied gerealiseerd. De gemeente Lelystad heeft ingestemd met het overnemen van het contract voor de ontwikkeling van woningbouw in het gebied Houtribhoogte door Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V en maakt met deze partij nieuwe afspraken. Daarmee kan dit bijzondere woongebied worden afgerond.


Woningen en appartementen

Dat betekent dat deze ontwikkelaar volgens het oorspronkelijke plan 122 woningen in een duin- en waterlandschap gaat realiseren. Hier worden 32 appartementen aan toegevoegd. Hiermee wordt een uniek en onderscheidend woonmilieu in Lelystad voltooid. Bijzonder aan dit project is dat de bewoners samen eigenaar zijn van het openbare gebied.


In fases

Van Wijnen start met de ontwikkelingen op grond die zij al in bezit heeft. Hier kunnen ongeveer 44 woningen op worden gebouwd. De verkoop van de eerste 18 woningen is in april gestart. Hiervoor is veel belangstelling. De andere 26 woningen gaan naar verwachting in juli 2021 in verkoop. De overige gronden neemt de ontwikkelaar in fases (vanaf 2022) af van de gemeente.


Communicatie met omwonenden

Bij de plannen voor de woningen en de inrichting van het gebied worden de omwonenden betrokken.


Ambities

De afronding van het woonproject Houtribhoogte sluit goed aan bij zowel de ambitie van Lelystad om door te groeien naar 100.000 inwoners en daarvoor 10.000 tot 40.000 woningen te realiseren als bij haar ambities op het gebied van nieuwe natuur.
Categorie: Nieuws

Tags: