Image is not available
Image is not available
previous arrow
next arrow
Slider

De Cornelis (VERKOCHT!)

De Cornelis is de naam van het nieuw te realiseren appartementencomplex aan de jachthaven in Lelystad. De Cornelis bevat luxe appartementen van ongeveer 80 tot 115 m2 GBO en zijn beschikbaar vanaf circa €170.000,- v.o.n. Er is één eigen parkeerplaats in de halfverdiepte parkeergarage bij het appartement. Daarnaast is er voldoende parkeerruimte voor bezoekers.

Het gebouw is markant en torent boven het water uit. Als herkenningspunt is het van veraf te zien. Met de jachthaven voor de deur stapt u zo uw boot in en vaart u het Markermeer op richting Amsterdam of Friesland. De omliggende woningen stammen uit die tijd en hebben de charme van leuke, kleine huisjes. En ook de Oostvaardersplassen, de rust van de polder en het gemak van de stad heeft u om de hoek. Bij de jachthaven zijn restaurants gevestigd en heeft u uitstekende horeca met een gezellig terras voor de deur.

Wonen met prachtig uitzicht over het Markermeer, op uw ruime balkon met wijds uitzicht over het water genieten van uw kopje koffie. U kunt zich nu aanmelden als geïnteresseerde en we houden u op de hoogte.

 

Kenmerken

Woonoppervlakte 74 - 118 m²
Perceeloppervlakte 74 - 118 m²
Totaal aantal kamers 5
Kosten € 169.840 - € 318.840 v.o.n.

Omgeving

Werkeiland, zo heet het oudste stukje van de jongste provincie in Nederland. Met Werkeiland is een begin gemaakt aan de inpoldering van Flevoland en daarmee was dit ook het beginpunt van Lelystad. De stad is vernoemd naar Cornelis Lely, ingenieur, waterbouwkundige en minister. Hij leidde de werkzaamheden voor de nieuwe polder en onder zijn bewind is ook Werkeiland ontstaan. De appartementen van De Cornelis komen precies op die plek te staan; het beginpunt van Lelystad en Flevoland.

Met de jachthaven voor de deur stapt u zo uw boot in en vaart u het Markermeer op richting Amsterdam of Friesland.

Een dukdalf, een uitkijkpost op palen in het water, moest het beginpunt markeren. Vanuit daar werd een eiland, Werkeiland, aangelegd voor de werkers en opslag van materialen en machines. Een replica van de dukdalf staat als kunstwerk op de locatie. De haven van Werkeiland, nu een jachthaven, zorgde voor de toevoer van goederen die de werkers voor de aanleg van dijken en voor de inpoldering gebruikten. De werkers verbleven op Werkeiland in het Houten Kamp, later vervangen door het Stenen Kamp. Nog steeds staan deze woningen, zij het gerenoveerd, op deze plek en wel in bewoonde staat.

Nu is de naam Werkeiland nog steeds in gebruik. De geschiedenis is op deze plek nog steeds te proeven en dat maakt het een uiterst fijne plek om te wonen. Des te meer met het ruime water en de jachthaven voor de deur en prachtige natuur om de hoek.

Een perfecte plek om comfortabel en sfeervol te wonen.