Projectmatige ontwikkeling Groot Nooten in Warande

6 september 2023

Overzichtskaart kavelgebieden Groot Nooten

Groot Nooten in Lelystads nieuwste wijk Warande wordt bouwrijp gemaakt, zodat er in 2024 gebouwd kan worden. Er worden 6 delen grond uitgegeven, waarop ongeveer 26 woningen per deel gebouwd kunnen worden. In totaal komen er ruim 150 woningen die projectmatig worden gebouwd. Ontwikkelaars kunnen op deze deelprojecten inschrijven tegen een vaste grondprijs. “Wij willen hiermee bereiken dat er aantrekkelijke, betaalbare en passende woningen worden gebouwd,” aldus wethouder Dennis Grimbergen. “Voor de stad zijn leraren, politieagenten en zorgmedewerkers belangrijk, maar in de praktijk blijkt het voor hen vaak lastig om een betaalbare woning te vinden.” Marktpartijen kunnen vanaf 4 september 2023 inschrijven voor een deelproject.

Aan het water en middenin het groen

Groot Nooten ligt in de nieuwste wijk Warande in Lelystad. In het gedeelte De Nooten aan de Torenvalktocht, tussen twee parken in: het Elzenpark en het toekomstige Esdoornpark. Deze parkbossen worden met elkaar verbonden via een groene verbindingszone met een klimaatadaptief karakter. Dat wil zeggen dat er in de openbare ruimte is gekeken naar oplossingen bij veel regenval en droogte. De groene verbindingszone vormt straks het hart van Groot Nooten, met woningen die hierop uitkijken. De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijk dorpse bouwstijl en bestaat uit woningen, afgedekt met flauwe zadeldaken en forse dakoverstekken. Er wordt gewerkt met blauw- en groentinten in de gevels. De kleuren zijn een knipoog naar bekende landelijke dorpen, zoals Broek in Waterland en Zaandijk.

Openbare inschrijving

Het proces van de openbare inschrijving voor marktpartijen heeft een doorlooptijd van 5 weken. Het inschrijfformulier moet uiterlijk 3 oktober 2023 om 12.00 uur binnen zijn. Een ontwikkelaar kiest bij inschrijving voor welk project er wordt ingeschreven. Iedere twee weken wordt er een inschrijver bekendgemaakt.

Voor alle documenten, zoals bestemmingsplan(nen) Warande, tekeningen, matenplan, model koop- en ontwikkelingsovereenkomst, informatie over de procedure, de voorwaarden et cetera kunnen marktpartijen terecht op de website van de gemeente.
Categorie: Nieuws

Tags: Nieuwbouwproject Warande