Projectmatige ontwikkeling Klein Nooten fase 2

27 november 2023

Overzicht Klein Nooten fase 2

In het deel Klein Nooten in Warande in Lelystad wordt grond uitgegeven voor een projectmatige ontwikkeling. Het eerste deel is al eerder uitgegeven en voor fase 2 kunnen projectontwikkelaars zich nu inschrijven. Er is ruimte voor in totaal 26 woningen, waarvan maximaal 22 twee-onder-één-kapwoningen en minimaal 4 vrijstaande woningen. De bouwstijl is landelijk dorps, dat aansluit bij sfeer van dit deel van de wijk. Marktpartijen kunnen zich vanaf nu tot 12 januari 12.00 uur hiervoor inschrijven bij de notaris. De grond is bouwrijp, dus de winnende partij kan de woningen in 2024 bouwen.

In Klein Nooten zijn ook particuliere bouwkavels uitgegeven voor vrijstaande woningen en Tiny Houses en op dit moment zijn er 14 sociale huurwoningen van Centrada in aanbouw.

De Nooten

De Nooten verbindt het Elzenpark met het toekomstige Esdoornpark en herbergt één van de hoofdfietsroutes van de wijk. Woningen oriënteren zich op beide parken en op de fraaie Torenvalktocht. In De Nooten zullen verschillende nootdragende boomsoorten de naam eer aan doen. De Nooten bestaat uit twee buurten: Groot Nooten en Klein Nooten. In beide buurten staat het thema houtbouw centraal. Bouwen in hout is sterk in opkomst, past bij de omgeving van de Torenvalktocht en de nabijgelegen parkbossen en past bij de kwalitatieve groei van de stad met behoud van en oog voor de natuur voor nu en in de toekomst.

Klein Nooten

Dit buurtje, ingeklemd tussen het grootschalige water van de Toren¬valktocht en het Esdoornpark, ademt een kleinschalige, dorpse sfeer. De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijk dorpse architectuurstijl, bestaande uit woningen afgedekt met zadeldaken of daarvan afgeleide dakvormen met lage gootaanzetten. Door toepassing van houten gevelbekleding, in combinatie met keramische dakpannen of natuurriet ontstaat een gebied met een hoge architectonische kwaliteit en een landelijk, dorpse kleinschaligheid.
De ontwikkeling waarop marktpartijen kunnen inschrijven wordt binnen dit gedeelte van Warande gerealiseerd.

Openbare inschrijving

Het proces van de openbare inschrijving voor marktpartijen heeft, vanwege de komende feestdagen, een doorlooptijd van zeven weken. Het inschrijfbiljet met biedingsformulier waarin een bod wordt gedaan op de kavel moet uiterlijk vrijdag 12 januari om 12.00 uur binnen zijn.

Voor alle documenten zoals bestemmingsplan(nen) Warande, tekeningen, matenplan, model koop- en ontwikkelingsovereenkomst, informatie over de procedure, de voorwaarden etc. kunnen marktpartijen terecht op www.lelystad.nl/openbareinschrijvingen.
Categorie: Nieuws

Tags: nieuwbouw Warande