Splitsing projectmatige ontwikkeling Klein Nooten

23 juni 2023

fase 1 Klein Nooten

Voor de projectmatige ontwikkeling in Klein Nooten in Warande, blok N2-B, N2-C, N3-B, N4-B, N5-B en N5-C, bestaande uit in totaal 62 woningen is in maart 2022 een openbare inschrijving uitgeschreven. De Beeckhof, een samenwerking tussen LATEI en Aalberts Ontwikkeling, heeft de inschrijving destijds gewonnen door het hoogste bod te doen. In verband met de gewijzigde marktomstandigheden wil De Beeckhof alleen de grond voor 36 woningen in fase 1 afnemen. Omdat de uitvraag dan volgens de gemeente afwijkt van de eerdere voorwaarden van de openbare inschrijving wordt de grond (fase 1) opnieuw aangeboden. Marktpartijen kunnen hun biedingen voor fase 1 tot 18 juli 2023 12.00 uur aanbieden.

 

De Beeckhof wil fase 1 afnemen
Door de gewijzigde marktomstandigheden wil De Beeckhof alleen de grond van fase 1 voor het bouwen van 36 woningen afnemen. De gemeente vindt dat door de splitsing van de projectmatige ontwikkeling de voorwaarden wijzigen ten opzichte van de gestelde voorwaarden in de uitvraag die de gemeente in het voorjaar van 2022 in de markt heeft gezet. Daarom vindt de gemeente dat het project in delen opnieuw in de markt moet worden gezet. Er wordt dan op basis van objectieve, redelijke en toetsbare criteria, in dit geval het hoogste grondbod opnieuw een partij door de gemeente gekozen om fase 1 te ontwikkelen.

 

Fase 1 bestaat uit het volgende programma:
Maximaal 14 rijwoningen
Maximaal 18 2-1 kap woningen
Minimaal 4 vrijstaande woningen
Totaal maximaal 36 woningen

 

Opnieuw aanbieden van de grond
De grond behorend bij fase 1 zal de gemeente gunnen aan de partij die het hoogste bod doet, waarbij de grondprijs die De Beeckhof geboden heeft, de minimale prijs is.
Dit is € 4.947.492,20 exclusief BTW en prijspeil 01-07-2023. Als er geen hoger bod wordt gedaan dat hoger is dan de minimale grondprijs, zal de gemeente de grond behorend bij fase 1 alsnog aan De Beeckhof uitgeven.

 

Voor de grond behorend bij fase 2 bekijkt de gemeente nog hoe dit in de markt gezet zal worden.

 

Openbare inschrijving
Biedingen voor fase 1 kunnen tot 18 juli 2023 12.00 uur aangeboden worden bij FKJ Notarissen te Lelystad, via mailadres loting@fkjnotaris.nl

Ga naar de openbare inschrijving.
Categorie: Nieuws

Tags: Warande