Start bouw seniorenwoningen Kempenaar

26 januari 2018

In de wijk Kempenaar is gestart met de bouw van negen seniorenwoningen. Wethouder Jop Fackeldey heeft hiervoor officieel het startsein gegeven. Dat gebeurde door het afvuren van een kanon met confetti op de bouwlocatie, samen met toekomstig bewoonster Ineke Lauran.

Ineke komt samen met haar man te wonen in een van de hoekwoningen. Aanvankelijk was zij niet ingeloot, maar zij was de volgende op de lijst nadat de eerste gegadigde voor de betreffende woning was afgehaakt. Zij woont nu in de Punter, maar omdat de woning te groot is nu ze ouder worden, hadden ze zich ingeschreven voor dit project.

De seniorenwoningen worden gerealiseerd op de voormalige paardenweide. Initiatiefnemer is de Stichting Seniorenbouw Lelystad die al meerdere woonprojecten voor senioren in Lelystad heeft laten bouwen. Voor ontwerp, verkoop en bouwbegeleiding van de negen woningen in de Kempenaar is de stichting in zee gegaan met Vazet Creatie BV. De bouwer is Jorritsma Bouw. De woningen zijn alle gelijkvloers, bestaande uit een woonkamer, keuken, badkamer/toilet, twee slaapkamers en een berging. Deze woningen bieden de mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen. De oplevering zal naar verwachting rond juni 2018 plaatsvinden.

De vraag naar seniorenwoningen is groot. Bij de Stichting Seniorenbouw staan meerdere belangstellenden ingeschreven. De gemeente gaat op zoek naar mogelijkheden om op meer plekken binnen Lelystad aan de vraag naar seniorenwoningen tegemoet te komen.

 
Categorie: Nieuws

Tags: