Start bouw van De HanzeGraaf feestelijk gevierd

9 april 2019

Projectontwikkelaar WOONstraks heeft samen met Bouwbedrijf Noordersluis, Skaup architecten en gemeente Lelystad een feestelijke bijeenkomst gehouden om de bouwstart van appartementencomplex De HanzeGraaf in Lelystad te vieren.
Op initiatief van de ontwikkelaar hadden toekomstige bewoners een geschreven of getekende brief, boodschap of wens meegenomen voor in een tijdcapsule. Met het vullen en ingraven van deze lucht- en waterdichte tijdcapsule door de gezamenlijke bewoners onder toeziend oog van wethouder Janneke Sparreboom is de bouw van het 45 appartementen tellende complex officieel gestart.
In Dudok-stijl De vormgeving van het gebouw herinnert aan het werk van de bekende architect Dudok, een bouwstijl die de gehele wijk HanzePark kenmerkt. De architectuur van De Hanzegraaf refereert aan verschillende van zijn meest bekende werken. Waaronder het raadhuis van Hilversum. Hierdoor straalt het gebouw kwaliteit uit en is het een markant herkenningspunt van de wijk. Auto’s zijn zo veel mogelijk aan het zicht onttrokken en kunnen op de begane grond onder het gebouw geparkeerd worden. De HanzeGraaf is een duurzaam ontwerp, gasloos en voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. Het gebouw heeft zes verdiepingen. De verwachting is dat de appartementen medio zomer 2020 opgeleverd worden.
Sleutel tot succes
Wethouder Wonen, Janneke Sparreboom feliciteerde de bewoners, de ontwikkelaar, de bouwer en de architect met de start van de bouw. Zij refereerde in haar boodschap die de tijdcapsule inging aan de bijzondere plek waar De HanzeGraaf wordt gebouwd en bewoners straks komen te wonen. “Het Stationsgebied van Lelystad, inclusief Stadshart en met inbegrip van het Lelycentre is een van de acht sleutelgebieden waar de komende jaren in de enorme behoefte aan woningbouw in de Randstad kan worden voorzien. Een stedelijke ontwikkeling die past in de plannen en groeipotentie van de stad. HanzePark met appartementengebouw De HanzeGraaf werpt alvast een kwalitatieve schaduw vooruit. En er staat de komende jaren nog veel meer te gebeuren. U als bewoner maakt daar actief deel van uit. Sterker: u woont er middenin! De sleutel tot succes van de stad en van deze woonplek heeft u mede in handen,” aldus de wethouder.
Nog twee te koop Van de 45 appartementen zijn er nog twee beschikbaar. Kijk voor meer informatie over De Hanzegraaf op www.woonstraks.nl.
Categorie: NieuwsStart verkoop of bouw

Tags: appartementen HanzePark