Start woongebouw met ‘Zorgplint’ in Warande

23 november 2017

Woensdagmiddag 22 november is in woonwijk Warande officieel gestart met de bouw van 20 appartementen met ‘zorgplint’. Wethouder Jop Fackeldey, directeur van Centrada Martine Visser en directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed Age de Vries waren hierbij aanwezig zijn en verrichtten de officiële starthandeling.

Woongebouw Warande komt naast de nieuwe MFA en de recent geopende supermarkt. Het is ontworpen door Niels Architecture. Het gebouw heeft een duidelijke woonuitstraling gekregen en markeert de entree vanaf de Buizerdweg naar de voorzieningen (MFA, Kindcentrum, supermarkt) op het zogenoemde MFA eiland Warande. Vooral de ronde balkons op de hoeken van het complex vallen op en geven het gebouw een speels silhouet. In de avonduren manifesteert het gebouw zich als een landmark door de subtiele LED-lichtlijn in de kroon.

Sociale huurwoning en zorgplint

Op de bovenste vijf woonlagen van het gebouw komen twintig twee- en driekamer sociale huurappartementen van Centrada met een woonoppervlak variërend van circa 60 – 80 m2. Deze appartementen zijn allemaal voorzien van een speels, rond balkon. In de onderste drie bouwlagen van het complex wordt een zogenaamde zorgplint gerealiseerd met daarin ruimte voor zorggerelateerde bedrijven. Onderhandelingen met diverse partijen zijn nog gaande.

Naar verwachting wordt het nieuwbouwcomplex eind 2018 opgeleverd.
Categorie: Nieuws

Tags: