Transformatie kantoor- naar woongebouw draagt bij aan stadshart

20 maart 2018

Recent heeft wethouder Wonen Jop Fackeldey een bezoek afgelegd bij het pand Agoraweg 2 te Lelystad. Eigenaar Wouter Gorter en bouwkundig adviesbureau Van Duijn Bouwmanagement leidden de wethouder rond door het gebouw. Hier werd gekeken naar de voortgang van de transformatie van een oud kantoorgebouw naar 30 luxe huurappartementen.

Tijdens de rondleiding werd ook stilgestaan bij de duurzaamheid van het gebouw; zo had het gebouw voorheen een G-label en heeft het straks – na renovatie- een A-label. Het pand Agoraweg 2 is een voormalig bankgebouw, o.a. gebruikt door de ING. Het tot woningen te verbouwen kantoorgebouw maakt deel uit van de plannen voor het Stadscentrum. Het ligt aan de rand van het winkelgebied tegenover het Apollo Hotel , en sluit straks mooi aan op de nieuwe wijk Parkwijk.

Door het creëren van nieuwe puien is de transformatie van kantoor- naar woongebouw compleet. Het is daarmee een wezenlijk onderdeel van de upgrading van gebouwen rond het gehele centrum en draagt het na oplevering bij aan de gewenste moderne en dynamische uitstraling van het gehele stadshart.

Andere geslaagde voorbeelden van tot woningen verbouwde kantoorpanden in en rond het centrum zijn ‘De Waagh’, het voormalige gebouw van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) en een kantoorpand aan De Veste. Tevens zijn er nu plannen voor verbouwing van een kantoorpand aan het Stationsplein. ‘Uitvoering van dit soort plannen zorgt voor meer levendigheid in het stadshart van Lelystad, waar het wonen, werken en toeven in de toekomst alleen maar beter wordt, ’ aldus wethouder Jop Fackeldey.

De 30 appartementen van Agoraweg 2 zijn inmiddels allemaal verhuurd. Voor een impressie van het gebouw en de appartementen kunt u kijken op de website van Gorter vastgoed.
Categorie: Nieuws

Tags: