Trebbe is gestart met de bouw van Hoekse Olm in Lelystad

11 juni 2020

Eerste pas Hoekse Olm

Onlangs sloeg Trebbe de eerste paal voor het project Hoekse Olm in het deelgebied Olmenkwartier in De Olmen in Warande in Lelystad. Hoekse Olm omvat 31 woningen. Met Hoekse Olm wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag naar duurzame, betaalbare koopwoningen.

Janneke Sparreboom, wethouder Wonen gemeente Lelystad: “Lelystad kiest voor kwalitatieve groei. Nu we de 80.000 inwoners bijna bereikt hebben, zijn we klaar voor het zetten van de volgende stap: in 2040 heeft Lelystad tenminste 100.000 inwoners. Daarmee leveren wij een belangrijke bijdrage aan de woningbouwopgave van het Rijk. In Lelystad hebben we de ruimte om een deel van het woningtekort in Nederland op te lossen. Warande is de jongste woonwijk waar de groei van Lelystad gestalte krijgt. Met de bouwstart van project Hoekse Olm door Trebbe wordt weer een puzzelstukje van onze kwalitatieve groei gelegd. 

Arie van Loon, projectontwikkelaar bij Trebbe: Wij zijn er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan de kwalitatieve groei van Lelystad en op een efficiënte wijze invulling geven aan de woningbouwopgave. Hoekse Olm wordt een heerlijke, duurzame leefomgeving waar mensen straks met plezier wonen.”

Over het ontwerp

Hoekse Olm verrijst in het Olmenkwartier, het nieuwste gebied in de nieuwbouwwijk Warande in Lelystad. Warande is een veelzijdige wijk met ruimte voor diversiteit. De 31 woningen worden uitgevoerd in vijf verschillende types, ieder type krijgt een eigen identiteit door het gevarieerde en subtiele metselwerk waarvoor vier verschillende steenkleuren zijn gebruikt. Het basismetselwerk rond de deuren en ramen is verrijkt met een tweede tint metselwerk. Hierdoor krijgt de gevel op deze plekken een opvallende geribbelde structuur. 

Over de woningen

Door voor rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en een vrijstaande woning te kiezen is Hoekse Olm bereikbaar voor een brede doelgroep. De woningen beschikken allemaal over energielabel A doordat deze goed geïsoleerd zijn en aangesloten zijn op stadsverwarming. 

Afbeelding overzicht Hoekse Olm

Nog twee woningen te koop

Er zijn nog twee woningen te koop. Kijk voor meer informatie op de website.
Categorie: Nieuws

Tags: Nieuwbouwproject tussenwoning tweekapper Warande