Start verkoop 17 gezinswoningen in Parkwijk Lelystad

1 september 2020

Afbeelding Parkwijk fase 2 Lelystad

Wel de lusten, niet de lasten van zelf bouwen. Dat is in het kort het idee achter het PPO-project in Parkwijk, een jonge wijk in hartje Lelystad. Het succes van de eerste fase krijgt op donderdag 10 september een vervolg met de start verkoop van 17 rij- en hoekwoningen.

 

De kopers uit de eerste fase hebben inmiddels de sleutels ontvangen van hun PPO-woning. PPO staat voor projectmatig particulier opdrachtgeverschap. Het betekent dat ze samen met de architect hun huis naar eigen wens hebben kunnen ontwerpen. Dat is ook de bedoeling in de tweede fase, die nu in verkoop gaat. Kopers kunnen kiezen voor twee of drie woonlagen, een plat dak of een kap, een tuit-, trap- of andere gevel en verschillende gevelbreedtes tussen 5,40 en 6,05 meter. Ook is er vrije keuze uit verschillende kleuren bakstenen en dakpannen en een uitbouw van 1,20 en 2,40 meter. Hierdoor krijgen kopers echt een huis op maat en is straks geen enkel huis hetzelfde.

 

Maatwerk, maar niet duurder
Hoe meer maatwerk, hoe hoger het prijskaartje? Volgens Van Wijnen is dat bij de PPO-woningen in Parkwijk Lelystad niet het geval. ‘We kunnen de productiekosten in de hand houden door de componenten van verschillende woningen te combineren,’ legt projectcoördinator Piet van Slochteren uit. ‘Het resultaat is een efficiënt gebouwd huis, helemaal naar koperswensen. Een huis dat ook nog eens gasloos en onderhoudsvriendelijk is. Zo blijft je droomhuis relatief betaalbaar.’

 

Groen en autoluw
Parkwijk telt uiteindelijk zo’n 130 woningen in allerlei varianten. De wijk is autoluw, met gezellige hofjes en knusse slenterstraatjes. Bijzonder is het groene karakter, met ook volgroeide bomen. Dat past in het beleid om Lelystad nog groener te maken. Parkwijk ligt bovendien nabij alle voorzieningen van het stadscentrum van Lelystad.

 

Van tevoren aanmelden
De start verkoop op 10 september vindt tussen 16.00 en 18.00 uur plaats op de bouwlocatie. Vanwege de coronamaatregelen mogen daarbij niet te veel mensen gelijktijdig aanwezig zijn. Geïnteresseerden dienen zich daarom van tevoren aan te melden. Dat kan tot en met zondag 6 september via de website van Parkwijk Lelystad. Aanmelders krijgen daarna vanzelf te horen op welk tijdslot ze kunnen komen.

 

Op de website www.parkwijklelystad.nl kunnen geïnteresseerden een woondossier aanmaken, zo krijgen zij voorrang bij de verkoop.

Bekijk de projectpagina op deze website

Ga voor meer informatie naar www.parkwijklelystad.nl
Categorie: Nieuws

Tags: nieuwbouw Parkwijk