Verwelius Development B.V. bouwt woningen in Klein Nooten

28 juli 2023

fase 1 Klein Nooten

Verwelius Development B.V. uit Huizen gaat de 36 woningen van fase 1 in Klein Nooten in Warande ontwikkelen en bouwen. Verwelius heeft deze maand het winnende bod ingediend voor de projectmatige ontwikkeling in Lelystad. De ontwikkelaar heeft veel ervaring met grote gebiedsontwikkelingen in de Randstad en past dit toe bij het project in Warande. Martin ten Brink, ontwikkelaar bij Verwelius: “Na lange tijd hier niet ontwikkeld en gebouwd te hebben is het leuk om weer terug te zijn. We gaan nu opnieuw een bijdrage leveren aan de ambities van de stad.

 

Splitsing projectmatige ontwikkeling Klein Nooten

Eerder maakte de gemeente bekend dat de projectmatige ontwikkeling in Klein Nooten gesplitst zou worden. Er volgde een openbare inschrijving voor 36 woningen. Daarop hebben verschillende partijen ingeschreven en Verwelius Development B.V. heeft het hoogste bod neergelegd. Het project bestaat uit maximaal 36 woningen, waarvan maximaal 14 rijwoningen en maximaal 18 twee-onder-één-kapwoningen. Er komen minimaal 4 vrijstaande woningen.


De ligging van het project in het deel De Nooten

De Nooten in Warande bestaat uit twee buurten: Groot Nooten en Klein Nooten. De Nooten verbindt het Elzenpark met het toekomstige Esdoornpark en herbergt één van de hoofdfietsroutes van de wijk. Woningen oriënteren zich op beide parken en op de fraaie Torenvalktocht. In De Nooten zullen verschillende nootdragende boomsoorten de naam eer aan doen. In zowel Groot Nooten als Klein Nooten staat de natuurlijke uitstraling centraal. Er wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen zoals hout, passend bij de omgeving van de Torenvalktocht en de nabijgelegen parkbossen.

 

Kleinschalige, dorpse sfeer

De buurt, ingeklemd tussen het grootschalige water van de Torenvalktocht en het Esdoornpark, ademt een kleinschalige, dorpse sfeer. De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijk architectuurstijl, bestaande uit woningen afgedekt met zadeldaken of daarvan afgeleide dakvormen met lage gootaanzetten.

 

Planning en verkoop

De komende maanden worden de plannen voor de woningen uitgewerkt. De verwachting is, dat het project dit najaar in verkoop gaat en begin 2024 al gestart kan worden met de bouw. Meer informatie hierover wordt onder andere bekend gemaakt via deze website.
Categorie: Nieuws

Tags: Nieuwbouwproject tweekapper vrijstaande woning