Voormalig tuincentrum in wijk Karveel krijgt bestemming woningbouw

1 december 2016

Ontwikkelaar USP Vastgoed gaat 12 twee-onder-één-kapwoningen en 1 vrijstaande woning realiseren op grond van een voormalig tuincentrum in de wijk Karveel. De gemeente verleent medewerking aan de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan. Het woningbouwplan geeft invulling aan een van de 24, voor de groei van de stad aangewezen, woningbouwlocaties.

Bouwplan

Het woningbouwplan omvat 12 woningen (6 tweekappers) en 1 vrijstaande woning. De vrijstaande woning is bestemd voor de voormalig eigenaar van het tuincentrum. De tweekappers zitten naar verwachting in de prijsklasse € 230.000 – € 260.000 v.o.n. De reeds aanwezige woning op het voormalig tuincentrumcomplex, die voorheen als dienstwoning fungeerde, blijft bestaan.

Overeenkomst

In de overeenkomst tussen gemeente en USP Vastgoed wordt geregeld wie, wanneer en waarvoor verantwoordelijk is in de voorbereiding op, tijdens en na realisering (oplevering) van de woningbouw. USP Vastgoed zorgt behalve voor de bouw van de woningen ook voor de ontsluiting en inrichting van het terrein. Na oplevering van de woningen wordt het beheer van de openbare ruimte aan de gemeente overgedragen.

Planning

Naar verwachting wordt de bouw na het doorlopen van alle procedures eind 2017 gestart, waarna in 2018 de woningen worden opgeleverd.

Op dit moment hebben al diverse potentiële kopers zich aangemeld. Overige belangstellenden kunnen contact opnemen met een van de verkopende makelaars: Makelaardij De Boer te Lelystad, mevrouw M. Koster, op telefoonnummer 0320-281800 of Makelaardij De4linden, Gert van der Linden, tel. 0320-237120.
Categorie: Nieuws

Tags: