Wethouder Adam Elzakalai slaat officiële eerste paal Eurekabuurt in Lelystad

27 januari 2022

Eerste paal Eurekabuurt

Wethouder wonen Adam Elzakalai, heeft de eerste paal geslagen voor de realisatie van de nieuwe wijk Eurekabuurt waar Eureka Huis 66 woningen speciaal voor 55 plussers realiseert. Alle woningen zijn levensloopbestendig en energiezuinig. Wethouder Elzakalai: “De Eurekabuurt is een mooie aanwinst voor onze stad, waar steeds meer behoefte is aan levensloopbestendig wonen. Met dit project ontstaat beweging in de stad, want de bewoners laten een woning achter voor jonge gezinnen en starters. Daarnaast staan de onderlinge verbinding en gemeenschappelijke voorzieningen centraal. En dat is een mooie toegevoegde waarde.”

De woningen worden gebouwd door bouwbedrijf Roos uit Emmeloord, de architect van het hele plan is SD-A architecten uit Stompetoren. De locatie van de wijk is de Campuszone Midden, langs de Zuigerplasdreef, tussen De Zevenster en de nieuwe school Porteum.


Een mooie mix

De Eurekabuurt zal bestaan uit een mix van 24 laagbouw kwadrantbungalows en 42 hoogbouw appartementen. Bij de bungalows gaat het om 6 blokken van 4 geschakelde woningen. De appartementen zijn verdeeld over 3 blokken van 5 verdiepingen (4 woonlagen) met elk 14 woningen, waarvan 2 penthouses. Deze woningen zijn allemaal verkocht.


Doorstroming op de woningmarkt

De in totaal 66 levensloopbestendige woningen vormen samen een buurtschap in een groene setting, met gemeenschappelijke zaken als een moestuin, een jeu de boulesbaan, met bankjes en zitjes ingerichte ontmoetingsplekken.

Achterliggende gedachte van realisering van deze 55 pluswoningen is bevordering van de doorstroming op de Lelystadse woningmarkt. In de verkoop heeft de ontwikkelaar zich vooral gericht op de groep mensen in bestaande woonwijken die nu nog in een voor hen te grote, niet levensloopbestendig ingerichte woning wonen. De woningen die door hun verhuizing naar de Eurekabuurt vrijkomen of al vrijgekomen zijn, komen beschikbaar of zijn al beschikbaar gekomen voor jonge gezinnen en/of starters op de woningmarkt
Categorie: Nieuws

Tags: appartementen eurekabuurt Levensloopbestendig Nieuwbouwproject wethouder Elzakalai