Wonen in Stadshart Lelystad krijgt steeds meer allure

23 juli 2020

De gemeente Lelystad en ontwikkelaar WOONstraks uit Almere hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van in totaal 85 vrije sector huur- en koopappartementen in het Stadshart van Lelystad. Het gaat om een kwalitatief hoogwaardige invulling van een locatie naast het Agoratheater en een bouwlocatie aan de Zilverparkkade (naast supermarkt DEEN). De projecten gaan onder de naam ‘Het Binnenhof’ respectievelijk ‘Zilverpoort’ binnenkort in de verkoop.

Volgens wethouder Janneke Sparreboom van o.a. wonen en economische zaken geven de plannen een impuls aan het Stadshart: “De ontwikkeling en realisatie van woningbouw op beide locaties is conform de vastgestelde woningprogrammering voor Lelystad. De plannen zijn getoetst aan de stedenbouwkundige en architectonische eisen. Realisering zal uitstraling en allure geven met als effect dat steeds meer mensen – zowel ouderen, (jonge) gezinnen als starters- zich hier willen vestigen. Het creëren van meer en gevarieerde woonmogelijkheden in het centrum van de stad, heeft een vliegwieleffect op de opgave het gehele stadshart te moderniseren.’

 

Zilverpoort
Architectenbureau SKAUP heeft in opdracht van projectontwikkelaar WOONstraks Almere een gebouw ontworpen dat door zijn architectuur een upgrade betekent voor het centrum van Lelystad en die ambitie vertaalt naar een iconische sculptuur met getrapte buitenruimten die uitwaaieren in het park als een landschappelijk buitentheater.

Door het gebouw te verweven met haar locatie aan het Zilverpark is het geen op zichzelf staand object maar verbindt het zich zowel met de bestaande bebouwing als met het park. Dit maakt een verblijf in het Zilverpark nog aantrekkelijker. De naam Zilverpoort voor het appartementengebouw is toepasselijk gekozen, omdat het de afhechting is van de oostzijde van het park en zo een toegangspoort tot het park vormt.

Het project Zilverpoort bevat 35 luxe en ruime koopappartementen met veel aandacht voor details en afwerking. Elk appartement heeft door zijn ligging op het zuiden danwel westen uitzicht op het park en beschikt over een royaal terras van minimaal 8 meter breed. Door het aanbrengen van vergroening maakt het gebouw visueel onderdeel uit van het park.

 

Het Binnenhof
Direct naast het bijzondere Agoratheater ontwerpt architectenbureau SKAUP in opdracht van projectontwikkelaar WOONstraks een wooncomplex met 50 appartementen. Het complex bestaat uit vijf panden met verschillen in hoogte, gevelcompositie en kleur. Hierdoor wordt de bebouwing in het Theaterkwartier kleinschaliger en meer divers en ontstaat een architectonisch ensemble met binnenstedelijke allure.

Het gebouw is ontworpen voor starters en (jonge) gezinnen. Werken aan huis is mogelijk in een eigen praktijkruimte. Er zijn verschillende woningtypen: appartementen met 2 of 3 slaapkamers, grondgebonden woningen en luxe penthouses. Het gebouw beschikt over een gemeenschappelijke ruimte en een gedeeld binnenhof boven het parkeren. Zo wordt het gebouw een aantrekkelijke plek om te wonen, te werken en te ontmoeten in het centrum van de stad.

 

Start verkoop
Ontwikkelaar WOONstraks werkt nog aan de laatste details van beide woningbouwplannen. Directeur Wim Dalmulder verwacht dat de inschrijving voor de appartementen van Zilverpoort in de eerste week van augustus start en de werkelijke verkoop in de week van 17 augustus 2020. De verkoop van de woningen van Het Binnenhof start naar verwachting in het najaar.

De woningen worden verkocht via Kam & Bronotte makelaars BV, De Veste 10-14, 8231 JA Lelystad, 0320-411 211, info@marktmakelaar.nl en Buisman Makelaars BV, Zilverparkkade 15, 8232 WJ Lelystad, 0320-202040, info@buismanmakelaars.nl.

 

Meer informatie vinden potentiele kopers op de website https://woonstraks.nl/. Geïnteresseerden kunnen ook informatie opvragen, o.a. over de mogelijkheden tot voorinschrijving, bij de verkopende makelaars.
Categorie: NieuwsProjectenProjecten in voorbereiding

Tags: