Woningbouw in Warande trekt aan

30 april 2014

Bouw van 7 woningen binnen project ‘Het Boeket’ start nog voor de zomer

De bouw van 7 woningen binnen het project ‘Het Boeket’ in de wijk Warande start nog voor de zomer. Wethouder Jop Fackeldey en Alex Voordes, directeur van Volker Wessels Vastgoed tekenden daarvoor de kooprealisatieovereenkomst. Gemeente Lelystad en Volker Wessels zijn in overleg voor de bouw van nog 6 woningen binnen ‘Het Boeket’.

De overeenkomst voor de bouw van de eerste 7 woningen binnen ‘Het Boeket’ is opnieuw een signaal dat de woningmarkt – ook binnen Lelystad – aantrekt. Binnen de nieuwste woonwijk van Lelystad (Warande) komen voorzichtig verschillende nieuwe bouwinitiatieven van de grond. Warande biedt bewoners een aantrekkelijke en ruime leefomgeving, in de onmiddellijke nabijheid van water (IJsselmeer/Markermeer, surf- en zeilplas ‘t Bovenwater), bos (Hollandse Hout) en natuur (Oostvaardersplassen).

Verkocht

De eerste 7 woningen die nu binnen ‘Het Boeket’ worden gebouwd, zijn allemaal verkocht. De woningen kennen twee verschillende types: de hoekwoningen en de tussenwoningen. Daarbij hebben bewoners de optie om hun woning ‘Climate Ready®’ te maken voor extra duurzaamheid, wooncomfort en energiebesparing. Alex Voordes van Volker Wessels: “Het ontwerp van de woningen met daarbij de extra duurzaamheidsoptie spreekt mensen aan. We willen graag een tweede rij van 6 dezelfde woningen realiseren. En als er mogelijkheden zijn om het project af te maken met vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen, dan zullen we dat zeker niet laten. We zijn daarover in gesprek met de gemeente.”

Spoedige bouwstart

De bouw van de woningen begint zo spoedig mogelijk. De nieuwe bewoners kunnen dan begin 2015 al hun nieuwe woning betrekken.

Wethouder Jop Fackeldey: “Gelukkig merken we dat bouwactiviteiten in Warande doorgaan. Dat is ook voor de al zittende bewoners belangrijk, om de wijk zo snel mogelijk definitief te kunnen inrichten Met de bouw van de eerste fase van Het Boeket wordt weer een stukje van het eerste deelplan ingevuld. Meer bouwinitiatieven staan op de rol. Lelystad biedt met Warande toekomstige bewoners een zeer aantrekkelijke woon- en leefomgeving. Goed overleg met partijen als Volker Wessels is belangrijk om binnen Warande goede woonproducten te kunnen bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Met de woningen binnen ‘Het Boeket’’is dat zeker het geval.”

Meer informatie

Meer informatie over ‘Het Boeket’ treft u aan op de website www.boeketwarande.nl. Meer informatie over Warande kunt u vinden op www.lelystad.nl/warande. Informatie over andere woonproducten in Lelystad: www.woneninlelystad.nl .


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 10 =Categorie: Nieuws

Tags: