WOONstraks wint met ontwerp voor 45 appartementen in HanzePark

1 december 2017

WOONstraks (Woning Ontwikkeling Nederland) komt binnenkort met een nader uitgewerkt ontwerp voor de bouw van een appartementencomplex op een kavel in HanzePark. Het gebouw gaat de naam ‘De HanzeGraaf’ krijgen. In totaal gaat het om 45 uiteenlopende appartementen.

WOONstraks is met het ingediende ontwerp de winnaar geworden van de openbare inschrijving waarvoor ontwikkelaars en/of architecten zich met plannen voor deze kavel bij de gemeente Lelystad konden melden.

De gemeente Lelystad en WOONstraks gaan voor de afname van de grond en de ontwikkeling van de appartementen een reserveringsovereenkomst aan. De woningen komen zo spoedig mogelijk in de verkoop. Bij succesvolle verkoop wordt de reservering omgezet in een koopovereenkomst. Geïnteresseerden kunnen zich alvast als belangstellende inschrijven op de website van WOONstraks.

Hoogwaardig ontwerp

De woningen die WOONstraks op de markt gaat brengen zijn een ontwerp van Skaup architecten onder leiding van Stan Korthagen. Door de welstandscommissie zijn ze beoordeeld als een ontwerp “zoals HanzePark bedoeld is”: een wijk ontworpen in de stijl van de bekende architect Dudok.

De HanzeGraaf wordt een luxueus woongebouw met 45 woningen dat in de groene rand van HanzePark komt te liggen. Er zijn 28 woningtypes variërend in grootte van circa 70 m2 tot 160 m2 met buitenruimtes van 12 m2 tot 60 m2. Elk appartement heeft een ruime berging direct grenzend aan de woning. Op de begane grond heeft elk appartement één of twee eigen parkeerplaatsen en is er ruimte om fietsen te stallen in een gedeelde voorziening. Op het dak zijn zonnepanelen gepland. De doelstelling is om een zo duurzaam mogelijk gebouw te maken dat klaar is voor de toekomst.

Een brede doelgroep

Door de verschillende woningtypes biedt de HanzeGraaf ruimte voor elke levensfase. De appartementen zijn geschikt voor zowel starters, gezinnen als ouderen. Het doel is om veilig en comfortabel te kunnen wonen op een mooie plek in een sociale omgeving. De HanzeGraaf wordt een gebouw waar iedereen kan komen wonen.
Categorie: Nieuws

Tags: