ZilverPoort markeert hoogste punt

10 februari 2022

Na ruim 11 maanden bouwtijd is het hoogste punt van de bouw van het appartementencomplex ZilverPoort gevierd. Het gaat om de bouw van de 35 luxe appartementen in de buurt van het Zilverpark in het Stadshart van Lelystad. Dit complex, dat is ontworpen door architectenbureau SKAUP, wordt naar verwachting in augustus opgeleverd.

Wethouder Elzakalai: “Met ZilverPoort ontstaat er een aantrekkelijke toegangspoort aan deze kant van het Stadshart. Door het ontwerp en de vergroening maakt het visueel onderdeel uit van het Zilverpark. Als college zoeken we steeds weer naar mogelijkheden om wonen en verblijven in het Stadshart te combineren. Zilverpoort, maar ook de toekomstige ontwikkelingen in het Theaterkwartier maken daar onderdeel van uit.”

 

Aannemer Haase Bouw en ontwikkelaar WOONstraks hebben vrijdag 28 januari dit moment symbolisch gemarkeerd met het plaatsen van vlaggen.

 

Groeiend Stadshart
De bouw van ZilverPoort is één van de vele ontwikkelingen in het Stadshart waar de komende jaren nog zo’n 400 woningen gebouwd worden. Zo start dezelfde ontwikkelaar en aannemer in oktober 2022 met de bouw van 50 appartementen in het Theaterkwartier, bij het Agora theater in de buurt.

 

Bouw volgen
Ondertussen gaat het metselwerk aan de buitenzijde door. Op de begane grond is de stukadoor begonnen met de wanden. Op de website van de ontwikkelaar is de bouw te volgen.

 

Foto: Uitzicht vanaf de hoogste verdieping van ZilverPoort 
Categorie: Nieuws

Tags: appartementen nieuwbouw wethouder Elzakalai