24 Kavels Groot Nooten in Warande te koop

27 november 2023

Kavels Groot Nooten fase 2

De gemeente geeft opnieuw particuliere bouwkavels uit in Lelystads nieuwste wijk Warande. Warande grenst aan de Oostvaardersplassen die samen met het nabije Marker- en IJsselmeer deel uitmaken van het nieuwe Nationaal Park Nieuw Land. De 24 kavels die worden uitgegeven liggen in het deel Groot Nooten en variëren van 339 m2 tot 925 m2. De kavels zijn onderdeel van 46 kavels in totaal, waarvan er 22 kavels onlangs zijn uitgegeven. Deze zijn allemaal onder optie. Vanaf vrijdag 1 december tot vrijdag 15 december 12.00 uur kunnen geïnteresseerden zich voor de tweede fase van 24 kavels inschrijven. Daarna volgt de loting door de notaris.

Aan het water en middenin het groen

Groot Nooten in Lelystads nieuwste wijk Warande wordt bouwrijp gemaakt, zodat er in 2024 gebouwd kan worden. Naast een projectmatige ontwikkeling die ruimte biedt aan ongeveer 150 woningen komen er ook 46 particuliere bouwkavels in het gebied. De eerste fase van 22 kavels voor vrijstaande woningen is in oktober uitgegeven en de uitgifte van de tweede fase start 1 december 2023.
Groot Nooten ligt in het gedeelte De Nooten aan de Torenvalktocht, tussen twee parken in: het Elzenpark en het toekomstige Esdoornpark. Deze parkbossen worden met elkaar verbonden via een groene verbindingszone, de Pinksterbloemlaan, met een klimaatadaptief karakter. Dat wil zeggen dat er in de openbare ruimte is gekeken naar oplossingen bij veel regenval en droogte. De groene verbindingszone vormt straks het hart van Groot Nooten. De woningen komen afgewisseld aan het water, de 3 Lommerrijke lanen aan de randen van het gebied en enkele in de woonstraten.

Sfeer is kleinschalig, dorps met landelijk architectuur

De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijk dorpse bouwstijl en bestaat uit woningen, afgedekt met flauwe zadeldaken en forse dakoverstekken en ook zijn versprongen zadeldaken mogelijk. De architectuur is gevarieerd en tijdloos. De woningen worden uitgevoerd in een houten gevelbekleding van horizontale of verticale profielen, in combinatie met neutraal metselwerk en keramische dakpannen. De buurt bestaat qua kleurstelling straks uit twee delen: een parkzone met gevels in groentinten en een waterzone met woningen in blauwtinten. De kleuren zijn een knipoog naar bekende landelijke dorpen, zoals Broek in Waterland en Zaandijk.

De kavels

De 24 kavels variëren in grootte en liggen afgewisseld aan de Zilverschoonlaan en aan de Torenvalktocht. Bij de kavels aan het water is onder voorwaarden zelfs een verlaagd terras en steiger mogelijk.

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 1 december tot vrijdag 15 december 12.00 uur voor de kavels inschrijven via deze website. Daarna volgt de loting door FKJ Notaris. Meer informatie over Warande staat op www.lelystad.nl/warande.
Categorie: Nieuws

Tags: kavels vrijstaande woning Warande