Gemeente geeft kavelverkoop Schoener-west in handen van Hegeman Bouwteam

11 april 2019

Het college van Lelystad geeft de verkoop van bouwkavels in de buurt Schoener-west in handen van een externe marktpartij. Schoener-west is een van enkele nog ‘onafgemaakte plekken’ in Lelystad die het college graag op korte termijn bebouwd wil zien. Het is het restant van tijdens de woningmarktcrisis stagnerende woningbouw. Met een nieuw en aantrekkelijk woningbouwplan voor de nog resterende kavels denkt de gemeente de buurt snel af te kunnen maken.

Dat plan wordt gemaakt door Hegeman Bouwteam uit Twello. Eerder heeft Hegeman het plan ‘De Groene Schouw’ op de grens van de wijken Gondel en Schouw ontwikkeld en al de eerste kavels met succes verkocht.

De afspraak van de gemeente met Hegeman voor de bouwkavels in Schoener-west houdt in dat zij de bouwkavels in verkoop nemen met het aanbod van een daarop te realiseren woning. Hegeman heeft daarvoor een aantal modelwoningen ontwikkeld. Het gaat daarbij om tweekappers (op de kavels bij de entree van de wijk ) en om vrijstaande woningen. Kopers houden de mogelijkheid alleen een kavel te kopen en daarop hun eigen woning te bouwen.

Momenteel blijken veel (potentiele) kopers moeite te hebben met het vinden van een bouwer of vallen de kosten veel hoger uit dan oorspronkelijk gedacht. Hegeman neemt de mensen mee in het hele traject van bouwen op een bouwkavel. Zij ontwerpen samen met kopers hun droomhuis op basis van hun woonwensen en budget. Dit geeft (potentiele) kopers houvast en ook snel duidelijkheid over de haalbaarheid.

Mensen die meer willen weten over het woningaanbod van Hegeman op de kavels in Schoener-west kunnen terecht op www.hegemanbouwteam.nl/kavels-en-projecten/schoener-west-lelystad .
Categorie: NieuwsStart verkoop of bouw

Tags: