Lelystadse makelaars gaan gemeentelijke bouwkavels verkopen

21 februari 2017

Negen Lelystadse makelaars nemen vanaf vandaag ook de gemeentelijke bouwkavels voor particuliere woningbouw op in hun verkoopportefeuille. Daarmee worden de vele en gevarieerde bouwlocaties in Lelystad en mogelijkheden tot zelfbouw bij een nog breder publiek onder de aandacht gebracht. De betrokken makelaars gaan de bouwkavels actief presenteren op de hen ter beschikking staande verkoopkanalen en onder de aandacht brengen van hun klanten.

Lelystad heeft op verschillende plekken nog bouwkavels te koop. De meeste liggen in de nieuwbouwwijk Warande. Andere bouwlocaties zijn: Schoener-west, Parkeiland Jol en nog 1 kavel in Galjoen-zuid.

Funda / VBO
De inzet van Lelystadse makelaars betekent dat de bouwkavels onder andere ook worden meegenomen in presentaties op sites van de verschillende makelaarsorganisaties, zoals Funda van NVM en de site van VBO makelaars. De makelaars die namens de gemeente bouwkavels gaan verkopen zijn: Makelaardij Van der Linden, Buisman Makelaars, Makelaardij De Boer, AB Wonen, Vlieg Makelaars, Kam & Bronotte Makelaars, Sloterwijk & Heinen makelaars, De 4 Linden makelaardij en Sinke Makelaardij.

Pilot
De inzet van makelaars door de gemeente bij de verkoop van kavels gebeurt bij wijze van proef. Na een halfjaar wordt bekeken of en in hoeverre het bijdraagt aan succesvolle verkoopresultaten. Nu de woningmarkt aantrekt, wil ook Lelystad volop profiteren en mensen attenderen op de aantrekkelijke woonmogelijkheden die de stad biedt. De gemeente betaalt elke makelaar die een kavel verkoopt een afgesproken vergoeding.

Campagnebeelden
Om de Lelystadse makelaars succes te wensen, reikte wethouder Wonen, Jop Fackeldey, aan de negen makelaars een aantal door Citymarketing Lelystad ontwikkelde campagnebeelden met de slogan ‘Lelystad geeft lucht’ uit. ‘De beelden geven met een knipoog de ‘unique selling points’ van Lelystad weer, en brengen eenheid en herkenning in van wat voor stad Lelystad wil zijn. De campagnebeelden onderstrepen de uitgezette marketingstrategie. Gemeente en marktpartijen slaan nu nog meer de handen ineen om samen voor deze stad te gaan en te zorgen dat ook Lelystad optimaal gaat profiteren van de aantrekkende economie. Samen zorgen we dat deze stad gaat groeien naar minimaal de beoogde 80.000 inwoners,’ aldus wethouder Fackeldey.

Informatie
Informatie over het kavelaanbod in Lelystad is te vinden op de website www.woneninlelystad.nl. Op de digitaal te raadplegen kavelkaarten van Warande, Schoener-west, Parkeiland Jol en Galjoen-zuid  wordt bijgehouden welke kavels verkocht en/of onder optie zijn. Ook kunt u daar aflezen wat de kavelprijs is. De door de raad vastgestelde prijs is € 259,- per m2.  In Warande worden zogenoemde ‘flexibele’ kavels aangeboden. Daar bepaalt u zelf de grootte – en daarmee de prijs – van uw kavel.

Wie meer wil weten over wonen in Lelystad kan ook terecht bij het Informatieplein Wonen & Ondernemen in de hal van het Stadhuis. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur, tel. 0320-278555, wonen@lelystad.nl .
Categorie: Nieuws

Tags: