Veel belangstelling voor Kavelinfodag van de gemeente Lelystad

1 juni 2018

Hebt u plannen om zelf een huis te bouwen? Lelystad biedt volop mogelijkheden. Wat en waar lieten de gemeente en diverse marktpartijen zien op een speciale Kavelinfodag op zaterdag 26 mei. Belangstellenden konden zich laten informeren over de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Warande en de woningbouwmogelijkheden daar en elders in Lelystad.

 

Op het gebied van stedenbouw, vergunningverlening, kavelverkoop, bestemmingsplan, etc. waren medewerkers van de gemeente in het Kindcentrum Warande aanwezig. Marktpartijen presenteerden woningontwerpen en gaven informatie over financieringsmogelijkheden. Bezoekers hebben goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid zich uitgebreid te laten informeren. Deelnemers gaven aan blij te zijn met de opzet van de Kavelinfodag. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag.

 

Krapte op de woningmarkt

Het is druk op de woningmarkt. De verkoop van huizen en particuliere bouwkavels voltrekt zich in rap tempo. Er ontstaat krapte, zeker binnen het stedelijk gebied van Metropoolregio Amsterdam waar ook Lelystad bij hoort. Deze ontwikkeling is goed merkbaar in de gemeente Lelystad. De voorraad bestaande koopwoningen is in anderhalf jaar tijd met duizend woningen gedaald tot minder dan 400. Ook het aantal beschikbare particuliere bouwkavels in de gemeente is fors afgenomen.

 

Beschikbare bouwkavels        

De gemeente Lelystad wil optimaal profiteren van de toenemende woningvraag, en brengt nog beschikbare bouwkavels alsmede op de markt komende projectbouw via diverse communicatiekanalen bij een breed publiek onder de aandacht. Aanbod van beschikbare bouwkavels heeft Lelystad naast de wijk Warande nog in Schoener-west en Parkeiland Jol. Meer info op www.woneninleystad.nl.

 

Meer informatie

Hebt u vragen over bouwmogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met het Informatieplein Wonen, tel. 0320-278555, wonen@lelystad.nl.
Categorie: Nieuws

Tags: